Skip to main content

Πάρκινγκ δημαρχείου Θεσσαλονίκης: Το παρασκήνιο για την παράδοση-παραλαβή του

Ένα από τα θέματα συζήτησης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, αφορά τη λήψη απόφασης για διοικητική αποβολή της εταιρείας «Δομοτεχνική»

Με 29 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο η είδηση είναι ότι η συνεδρίαση θα γίνει αυτή τη φορά δια ζώσης, έπειτα από σχεδόν ενάμιση χρόνο. Δικαίωμα συμμετοχής με φυσική παρουσία θα έχουν μόνον όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης (έως έξι μήνες). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του Σώματος Πέτρου Λεκάκη, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου αναμένεται να προσέλθουν περί τους 30 συμβούλους σε σύνολο 48 (ο Παναγιώτης Ψωμιάδης παραμένει σε καθεστώς προσωρινής αργίας), συν βεβαίως τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα. Οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες είναι περισσότεροι, ωστόσο κάποιοι αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια να συμμετάσχουν στη συζήτηση μέσω ΖΟΟΜ. Εξ αποστάσεως θα συμμετάσχουν ασφαλώς και οι τυχόν ανεμβολίαστοι.

Ένα από τα θέματα συζήτησης και συγκεκριμένα το δεύτερο, αφορά τη λήψη απόφασης για διοικητική αποβολή της εταιρείας “Δομοτεχνική” η οποία διαχειρίζεται το υπόγειο πάρκινγκ του δημαρχείου από τότε που πρωτολειτούργησε, πριν από έντεκα χρόνια. Για τη διελκυστίνδα γύρω από αυτό το θέμα έχει γράψει σχετικά η Voria.gr. Εκείνο που θα σας πω σήμερα είναι για μια συνάντηση της τελευταίας στιγμής η οποία έγινε την περασμένη Παρασκευή, ανάμεσα στον αντιδήμαρχο Οικονομικών Μιχάλη Κούπκα και εκπρόσωπο του αναδόχου.

Σε αυτήν διαπιστώθηκε η διαφωνία που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών για το πώς θα γίνει η παράδοση – παραλαβή του πάρκινγκ προκειμένου να το αναλάβει ο νέος ανάδοχος ο οποίος αναδείχθηκε με τον πολυσυζητημένο διαγωνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του απερχόμενου αναδόχου πρότεινε στον αντιδήμαρχο να προσέλθει στις 10 σήμερα το πρωί η αρμόδια επιτροπή παραλαβής προκειμένου να της παραδώσει το πάρκινγκ. Ο Κούπκας απάντησε ότι του θέματος έχει επιληφθεί πλέον το δημοτικό συμβούλιο το οποίο και θα αποφασίσει. Στην απογευματινή συνεδρίαση ζήτησε και θα παραστεί για να αναπτύξει τις θέσεις του και εκπρόσωπος της “Δομοτεχνικής”.

Βέβαια, πέρα από την όποια αντιδικία των δύο πλευρών, το ερώτημα, και αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τους χρήστες του πάρκινγκ, είναι εάν θα συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του ή εάν, αυτή η ασυνεννοησία θα οδηγήσει σε προσωρινή, έστω αναστολή της λειτουργίας του.