Skip to main content

«Παρών» δηλώνει ο Γκιουλέκας για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης

Σκληρή κριτική κατά Μπουτάρη, στη συνέντευξη Τύπου της παράταξης Γκιουλέκα που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, παρουσία του δημοτικού συμβούλου της Πρωτοβουλίας Στάθη Αβραμίδη!

του Δημήτρη Κούρου

Σκληρή κριτική κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο και βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος χαρακτήρισε τον Γιάννη Μπουτάρη «αναξιόπιστο και αλαζόνα».

Τα βέλη του κ.Γκιουλέκα στράφηκαν κατά του δημάρχου για σειρά θεμάτων, όπως, μεταξύ άλλων, η κακή εικόνα που παρουσιάζει η πόλη στην καθαριότητα αλλά οι ατυχείς χειρισμοί  στην επιδότηση της Ryanair.

 «Ο κ. Μπουτάρης και οι συνεργάτες του έμειναν μετεξεταστέοι στα σοβαρά προβλήματα της πόλης. Έως το 2014 υπάρχει χρόνος, όμως δεν έχουν πρόγραμμα και σχέδιο. Η μάχη της καθαριότητας χάθηκε από τον Γιάννη Μπουτάρη και η Θεσσαλονίκη παραδόθηκε στα σκουπίδια. Οι εξαγγελίες του για καθαρή Θεσσαλονίκη στους πρώτους έξι μήνες της θητείας του διαψεύστηκαν στην πράξη. Η Θεσσαλονίκη αξίζει περισσότερα από αυτά που διαθέτει», τόνισε σε συνένετυξη Τύπου που έδωσε η «Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη»

Ο κ.Γκιουλέκας μάλιστα ανακοίνωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η δημοτική του παράταξη θα διεκδικήσουν τη δημαρχία Θεσσαλονίκης στις δημοτικές εκλογές του 2014. «Ξεκινήσαμε μία μάχη που είναι διαρκής, συνεχής και όχι πρόσκαιρη. Επιδίωξη μας να αφήσουμε ένα λιθαράκι στην πόλη. Το 2014 θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο κ. Γκιουλέκας.

Η τελευταία αυτή αναφορά έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς υπάρχει μία τάση στη ΝΔ που προωθεί ως υποψήφιο εκ μέρους της ΝΔ τον Απόστολο Τζιτζικώστα, αν και επισήμως η Συγγρού δεν έχει τοποθετηθεί – άλλωστε είναι μακρύς ακόμα ο δρόμος μέχρι τις δημοτικές εκλογές. 

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, έδωσε το «παρών» ο δημοτικός σύμβουλος(ακόμα) της «Πρωτοβουλίας» Στάθης Αβραμίδης, κάτι που πιθανώς σημαίνει ότι ο προερχόμενος από τη ΝΔ δημοτικός σύμβουλος έχει πάρει τον δρόμο του κομματικού επαναπατρισμού σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.

 

Image
«Παρών» δηλώνει ο Γκιουλέκας για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης