Skip to main content

Παρούσα η ΠΟΒΑΚΩ στην Athens International Jewellery Show 2020

Στη φετινή έκθεση συμμετείχαν πάνω από 270 κατασκευαστές, εργαστήρια, σχεδιαστές, εισαγωγείς και αντιπρόσωποι κοσμημάτων και ωρολογίων.

Έπεσε, χθες, η αυλαία της μεγαλύτερης ετήσιας επιχειρηματικής συνάντησης του κλάδου του κοσμήματος και των ωρολογίων, η Athens International Jewellery Show 2020, που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo συγκεντρώνοντας πλήθος επισκεπτών.

Για την Athens International Jewellery Show 2020 ένωσαν και φέτος τις δυνάμεις τους η ΔΕΘ- Helexpo και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών, για την οποία η διοργάνωση αποτελεί το εφαλτήριο για τη σύναψη και ανανέωση συνεργασιών.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, στη φετινή έκθεση, που αναπτύχθηκε σε 12.000 τ.μ., συμμετείχαν πάνω από 270 κατασκευαστές, εργαστήρια, σχεδιαστές, εισαγωγείς και αντιπρόσωποι κοσμημάτων και ωρολογίων, ενώ εκτός των ελληνικών συμμετοχών παρουσία είχαν εκθέτες από Γερμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Ιταλία, Βέλγιο, Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης η ΠΟΒΑΚΩ πραγματοποίησε παράλληλες εκδηλώσεις με κορυφαία αυτή της υπογραφής μνημονίου με το H & M Heritage and Museums, στοχεύοντας στην από κοινού προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και της αργυροχρυσοχοΐας ως απαράμιλλου συστατικού του πολιτισμού της χώρας.
 
Παράλληλα παρουσιάστηκαν εκθέματα του Μουσείου Ηλία Λαλαούνη, εντός του εκθεσιακού χώρου, ενώ πραγματοποιήθηκε διάλεξη της εθνολόγου και προέδρου του Οργανισμού Παγκόσμιας Κληρονομιάς και Μουσείων, Λίλας Ντε Τσάβες με θέμα «Ένας περίπλους στην τέχνη μας έως και σήμερα».

Αναφερόμενος στη διοργάνωση ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ και πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, Πέτρος Καλπακίδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την προσέλευση των επισκεπτών, ενώ τόνισε πως «ο κλάδος της αργυροχρυσοχοΐας έχει όλες τις προοπτικές για να πρωταγωνιστήσει και να αναπτυχθεί. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε ενεργεί και η Ομοσπονδία, η οποία αναγνωρίζει τη σημασία των δύο εκθέσεων του κλάδου και επιδοτεί τις επιχειρήσεις-μέλη της για να συμμετέχουν τόσο στην Kosmima, όσο και στην Athens International Jewellery Show».