Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η Μαρέβα εγκαινίασε χώρο για κακοποιημένα παιδιά στα Δικαστήρια

Η Μ. Γκραμπόφσκι αναφέρθηκε στα περιστατικά βίας που αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, που όπως είπε λειτούργησε ως θερμοκήπιο για εντάσεις.

Στα εγκαίνια του χώρου φιλοξενίας κακοποιημένων παιδιών στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, που είναι και ο πρώτος που δημιουργείται πανελλαδικά, βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Ιδιαίτερα συγκινημένη και τονίζοντας ότι μιλά κυρίως ως μητέρα κ. Γκραμπόφσκι αναφέρθηκε στα περιστατικά βίας που αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, που όπως είπε λειτούργησε ως θερμοκήπιο για εντάσεις και τόνισε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις σκεπάζονται από σιωπή.

«Δηλώνω παρούσα και τάσσομαι εθελόντρια σε κάθε παρόμοια δράση γιατί μπορούμε να κάνουμε θαύματα και να δώσουμε φως στο σκοτάδι», σημείωσε και δεσμεύτηκε να συνεισφέρει με όλες τις δυνάμεις της σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα.

Τον θετικό αντίκτυπο που έχει ήδη αυτός ο χώρος στα παιδιά που έχουν περάσει δύσκολα μοιράστηκε η Εισαγγελέας Ανηλίκων, Δήμητρα Τσαρδακλή.

Αφού ευχαρίστησε όσους βοήθησαν ανιδιοτελώς στο να υλοποιηθεί ο χώρος αυτός, σημείωσε ότι το παιδικό τραύμα γίνεται απειλή για την κοινωνία. Η κ. Τσαρδακλή αναφέρθηκε και σε περιπτώσεις παιδιών που ήταν πολύ επιφυλακτικά στο να επισκεφτούν τον χώρο ωστόσο έφυγαν πολύ ανακουφισμένα, ενώ τόσο η ίδια όσο και παρόντες συνήγοροι είπαν πως δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτές τις στιγμές.

Η πρωτοβουλία για τον πολύ σημαντικό αυτό χώρο ήταν κοινή ενέργεια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, της Επιτροπής του Δικαστικού Μεγάρου και του φιλανθρωπικού σωματείου «Φύλακας Άγγελος». Η συγκεκριμένη αίθουσα, η οποία παραχωρήθηκε μετά από έγκριση της Επιτροπής Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, είναι εμβαδού περίπου 100 τμ και έχει ανακαινιστεί και διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να είναι φιλική προς τα παιδιά. Εμπνευστές της πρωτοβουλίας είναι οι Γιώργος Αγγελόπουλος, Ράνια Κωστάκη και Αναστάσιος Ντούγκας.