Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

Οι εκδηλώσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την Απελευθέρωση της Έδεσσας από τους Τούρκους και την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, τον οποίο θα υποδεχτεί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, θα τιμήσει φέτος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την Απελευθέρωση της Έδεσσας από τους Τούρκους και την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, την επόμενη Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην Έδεσσα, περιλαμβάνει:

-Ώρα 10.20’ π.μ.:

Επίσημη υποδοχή της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και απόδοση τιμών.

Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας με τη χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ και εκφώνηση του ιστορικού της ημέρας από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάση Χρήστου.

-Ώρα 11.40’ π.μ.:

Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνου της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Σιγή ενός λεπτού.
Εθνικός Ύμνος.

-Ώρα 12.00’ μ.:

Παρέλαση αναπήρων πολέμου, μαθητών – μαθητριών, προσκόπων – οδηγών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα ορίζεται επίσης γενικός σημαιοστολισμός από τις 8.00’ το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου ανήμερα των εκδηλώσεων. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων και αρχαιολογικών χώρων και μνημείων του Δήμου Έδεσσας, καθώς και των καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου ανήμερα των εκδηλώσεων μέχρι και τις πρωινές ώρες της επομένης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ