Skip to main content

Παρουσία Σπίρτζη το δοκιμαστικό express τρένο από Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Ο ηλεκτροκίνητος συρμός του ειδικού δρομολογίου θα αφιχθεί στο Νέα Επιβατικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης στις 18:35.

Υπό την παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, του Γενικού Γραμματέα Θάνου Βούρδα και των Διοικήσεων των Οργανισμών του Σιδηροδρόμου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ειδικό σιδηροδρομικό δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη με ηλεκτροκίνητο συρμό.

Ο ηλεκτροκίνητος συρμός του ειδικού δρομολογίου θα αφιχθεί στο Νέα Επιβατικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης στις 18:35.

Τα ηλεκτροδοτούμενα γρήγορα τρένα εντάσσονται πλέον από τη Δευτέρα στα καθημερινά τακτικά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με δύο πρωινά τρένα και με δύο σταθμούς. 

Όπως έγραψε η Voria.gr, καθημερινά, θα πραγματοποιείται στις 6.25 το πρωί ένα πολύ γρήγορο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα διάρκειας τριών ωρών και 57 λεπτών, το οποίο θα ονομάζεται Intercity Express.

Αντίστοιχα, τρένο Intercity Express θα εκτελεί στις 6.20 το πρωί το δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη διάρκειας τεσσάρων ωρών και 10 λεπτών. Και τα δύο δρομολόγια προβλέπεται να έχουν δύο στάσεις. Από τη Θεσσαλονίκη για Αθήνα στάσεις θα γίνονται σε Λάρισα και Παλαιοφάρσαλο, ενώ από Αθήνα για Θεσσαλονίκη σε Λιανοκλάδι και Λάρισα.