Skip to main content

Με μήνυμα Ζέρβα η τελετή μνήμης στο ΕΚΘ για τον Μάη του '36 (φωτο+vid)

Κατάθεση στεφάνων στο ΕΚΘ παρουσία εκπροσώπων συνδικάτων, σωματείων και δημάρχων - Το μήνυμα Ζέρβα για την επέτειο της εργατικής εξέγερσης

Στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι συνδικάτων, σωματείων εργαζομένων και δημοτικών αρχών στη τελετή μνήμης που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης αποτίοντας έτσι φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους στην εξέγερση των εργατών της 9ης Μαΐου του 1936 στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Κατέθεσαν στεφάνια για τον Μάη του '36 τηρώντας τις αποστάσεις

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος σημείωσε ότι «ενόψει όλων αυτών των μεγάλων αλλαγών που συμβαίνουν και που αναμένουμε στην παραγωγή και στην εργασία, έχει ιδιαίτερη αξία να διαφυλάξουμε τις θεμελιώδεις κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας και να φροντίσουμε για ένα αύριο που θα έχει όλα αυτά τα στοιχεία, όλες αυτές τις αξίες για τις οποίες τόσοι πολλοί έχουν δουλέψει και έχουν αγωνιστεί τόσα χρόνια».

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης, τόνισε πως τα γεγονότα του 1936 αποτελούν έμπνευση ώστε να ενδυναμωθεί ο αγώνας κατά της καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων που καταπατούνται. «Όπως τότε που σε δυσκολότερες εποχές κατάφεραν να κερδίσουν πολλά πράγματα, έτσι και σήμερα μπορούμε και θα τα καταφέρουμε να κερδίσουμε πολλά», τόνισε.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης και Χρήστος Γιαννούλης, καθώς και ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.