Skip to main content

Παρουσίαση του βιβλίου «Κόκκινες γραμμές στα εθνικά μας θέματα»

Η παρουσίαση του βιβλίου του προέδρου του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων Δρ Θαλή Μυλωνά έγινε στην αίθουσα Βαλκανικού Κέντρου Τύπου της ΕΣΗΕΜΘ.

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Δρ. Θαλή Μυλωνά «Κόκκινες γραμμές στα εθνικά μας θέματα» η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα του Βαλκανικού Κέντρου Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, οργάνωσαν το Ινστιτούτο Διαβαλκανικών Σχέσεων με ειδικό συμβουλευτικό ρόλο στο ECOSOC του Ο.Η.Ε. σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας.

Το βιβλίο προλόγισαν ο συγγραφέας του και πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων Δρ. Θαλής Μυλωνάς, ο διεθνολόγος και λέκτορας της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο τ. Υπουργός και πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής και ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων στη Μακεδονία και πρόεδρος του «Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας» κ. Ντίνος Κωστόπουλος.

Στην εισήγησή του ο συγγραφέας του βιβλίου Δρ. Θαλής Μυλωνάς αναφέρθηκε στις κριτικές που έλαβε το βιβλίο για τις εμπεριστατωμένες απόψεις του πάνω σε όλα τα μείζονα εθνικά θέματα, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο ζήτημα της Μακεδονίας και στις αλυτρωτικές απόψεις και ενέργειες των Σκοπίων. Ο πρώην Υπουργός και Πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» κ. Στέλιος Παπαθεμελής έκανε μια βαθειά ανάλυση στις παρεμβάσεις των ξένων διαμεσολοβητών και στην επιχειρούμενη νέα παραχάραξη της ιστορίας μας και ο λέκτορας του ΑΠΘ διεθνολόγος κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου αναφερόμενος στις θέσεις που διατυπώνονται με πολλή σαφήνεια στο βιβλίο, τόνισε ότι πρέπει να αποτελούν πάγια και σταθερή θέση της χώρας σε όλα τα μείζονα εθνικά μας θέματα. Όπως χαρακτηριστικά είπε «Προσπάθησα να βρω κάποιο λάθος ή εσφαλμένη τοποθέτηση στο βιβλίο, αλλά δεν βρήκα καμία. Πρόκειται για έναν οδηγό εθνικής στρατηγικής μεγάλης αξίας, που καλό είναι να λαμβάνουν υπόψη τους όλοι οι υπουργοί και αρμόδιοι της εξωτερικής μας πολιτικής».



Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρώην  Υπουργός και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Ορφανός, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Γκιουλέκας, ο πολιτευτής και πρώην Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ Παναγιώτης Κοκκόρης, o πρώην Νομάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Νικόλαος Ναούμ, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Επιχειρηματιών «Κίονες» κ. Μάριος Δράμαλης κ.α.