Skip to main content

Όλη η ιστορία του μπάσκετ του Ηρακλή σε ένα βιβλίο(vid)

Πλήθος κόσμου αλλά και βετεράνων του μπάσκετ παραβρέθηκε χθες στο Ολυμπιακό Μουσείο για την εκδήλωση που διοργάνωσε ο «Ομιλος 1899».

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε χθες στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης η παρουσίαση του βιβλίου «Η ιστορία του Ηρακλή στο μπάσκετ». Ένα βιβλίο που θα αποτελεί κόσμημα στη βιβλιοθήκη κάθε φίλου του Ηρακλή αλλά και του μπάσκετ.

Πλήθος κόσμου αλλά και βετεράνων του αθλήματος παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο «Ομιλος 1899» και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες των Αγη Κυνηγόπουλου, Αριστείδη Μούμογλου, Κώστα Μπογατσιώτη, Γιάννη Τσουμή, Νίκου Χατζηβρέττα και Λάζαρου Παπαδόπουλου.

Τις ομιλίες έκλεισε ο συγγραφέας Αλέξανδρος Οικονομίδης όπου ανέπτυξε την μεθοδολογία της έρευνας του, τις πηγές που χρησιμοποίησε ενώ ευχαρίστησε και τους ανθρώπους που συνέδραμαν στην συλλογή του ιστορικού υλικού.

Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε το μήνυμα που έστειλε από την Αμερική ο παλιός αστέρας του μπάσκετ David Ancrum ο οποίος ευχαρίστησε τον μπασκετικό Ηρακλή για τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του.

Στον επίλογο της εκδήλωσης ο εκπρόσωπος του «Ομίλου 1899» Λ. Στέφας ανέφερε πως η έκδοση του βιβλίου αυτού αποτελεί προϊόν συλλογικής ανιδιοτελούς εργασίας. Στοιχεία πάνω στα οποία πρέπει να βασιστεί ο σύλλογος για να χτίσει ξανά το οικοδόμημα του Ηρακλή. Στον προεκθεσιακό χώρο του Μουσείου δέσποζε το κύπελο του πρώτου Πανελληνίου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης του '28 που είχε κατακτήσει ο Ηρακλής και δόθηκε η δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να το θαυμάσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Το βιβλίο θα διατίθεται το επόμενο διάστημα από την μπουτίκ του ΓΣ Ηρακλής.