Skip to main content

Αδέρφια τα θύματα της σύγκρουσης δύο σκαφών στο Πόρτο Χέλι

Το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν 11 Γάλλοι πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το βαρκάκι με συνέπεια αυτό να βυθιστεί και να ανασυρθούν νεκροί δύο άνδρες.

Δύο άνδρες νεκροί και μία γυναίκα σοβαρά τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός της σφοδρής σύγκρουσης δύο σκαφών που έγινε το βράδυ της Παρασκευής κοντά στο Πόρτο Χέλι.

Σύμφωνα με το protothema.gr, στο φουσκωτό επέβαιναν 11  Γάλλοι (έξι ενήλικες, πέντε παιδιά) πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το βαρκάκι με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί και να ανασυρθούν δύο νεκροί άνδρες ηλικίας 70 και 60 ετών και μια γυναίκα 60 ετών σοβαρά τραυματισμένη που επέβαιναν σε αυτό.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι τα τρία άτομα που επέβαιναν στο βαρκάκι ήταν αδέρφια και μάλιστα ο ένας νεκρός με τη γυναίκα που χαροπαλεύει είναι δίδυμοι.

Η γυναίκα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και από εκεί στο νοσοκομείο Γενικό Κρατικό Νικαίας. Οι δύο νεκροί και η τραυματίας είναι Ελληνες κάτοικοι της περιοχής του Κρανιδίου.

Παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο ο χειριστής του φουσκωτού

Το πρωί του Σαββάτου το Λιμενικό σε συνέχεια της ενημέρωσής του για το θανατηφόρο θαλάσσιο δυστύχημα έκανε γνωστό ότι στο πλαίσιο της προανάκρισης αναφορικά με το ναυτικό ατύχημα και σύμφωνα με μαρτυρίες των αλλοδαπών επιβαινόντων του φουσκωτού σκάφους, o ένας επιβαίνων (αλλοδαπός άνδρας) φερόμενος ως χειριστής του σκάφους, μετά την προσέγγιση του σκάφους στην ακτή, διέφυγε και έκτοτε αναζητούνταν.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί, όμως, ο άντρας παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο με δικηγόρο.

Οι τουρίστες διέμεναν σε βίλα στο Πόρτο Χέλι και είχαν βγει για φαγητό στις Σπέτσες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρίστες που επέβαιναν στο φουσκωτό ήταν έντεκα και αυτή την ώρα κρατούνται οι δέκα στο Λιμεναρχείο, καθώς ο εντέκατος, φερόμενος ως χειριστής του φουσκωτού αρχικά αναζητούνταν, αφού διέφυγε μετά την προσέγγιση του σκάφους στην ακτή. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες οι αλλοδαποί τουρίστες διέμεναν σε βίλα στο Πόρτο Χέλι και το βράδυ της Παρασκευής είχαν βγει για φαγητό στις Σπέτσες, όπου και φέρεται ότι κατανάλωσαν δύο μπουκάλια κρασί.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο ότι οδηγός του φουσκωτού ήταν μία γυναίκα αλλά η ίδια το αρνήθηκε. Έπειτα από αλκοτεστ η γυναίκα βρέθηκε λίγο πιο πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Η τραγική ιστορία των τριών αδερφών

Η σύγκρουση έγινε όταν μεγάλο φουσκωτό σκάφος με δύο πολύ ισχυρές μηχανές - στο οποίο όπως αναφέρθηκε από το Λιμενικό Σώμα επέβαιναν 11 Γάλλοι τουρίστες (πέντε ενήλικοι και πέντε παιδιά)- κάτω από άγνωστες προς το παρόν συνθήκες συγκρούστηκε με μικρό πλαστικό σκάφος.

Το φουσκωτό (φέρει Βρετανική σημαία) στο οποίο επέβαιναν οι Γάλλοι έχει μήκος 12 μέτρα και φέρει δύο μηχανές 350 ίππων η κάθε μια.

Το φουσκωτό όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το βαρκάκι με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί και να ανασυρθούν δύο νεκροί άνδρες και μια γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη που επέβαιναν σε αυτό.

Το κλιμάκιο των ειδικά εκπαιδευμένων «βατράχων» βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο Πόρτο Χέλι για να συνδράμει αποτελεσματικά στην επιχείρηση διάσωσης.

Οι εκπαιδευμένοι βατραχάνθρωποι της, Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, (Μ.ΥΑ) ήταν οι πρώτοι που έφθασαν στο σημείο και αμέσως βούτηξαν «χτενίζοντας» τη θαλάσσια περιοχή, ενώ νωρίς το πρωί του Σαββάτου εντόπισαν το βαρκάκι σε βάθος 38 μέτρων.

Στο σημείο μετέβησαν τέσσερα πλωτά του Λιμενικού, δύο θαλάσσια ταξί ενώ κινητοποίηση υπήρξε και από τις τοπικές αρχές.

Πηγή φωτογραφίας: protothema.gr