Skip to main content

Παρουσιάστηκε το «απόρρητο» RedPhone VIP της Freee

Το τηλέφωνο RedPhone VIP που χαρίζει απόλυτο απόρρητο επικοινωνιών με χρήση της τεχνολογίας Blockchain, παρουσίασε για πρώτη φορά η Freee.

Το RedPhone VIP, το τηλέφωνο που χαρίζει απόλυτο απόρρητο επικοινωνιών με χρήση της τεχνολογίας Blockchain, παρουσίασε για πρώτη φορά η Freee την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου. Η παρουσίαση του τηλεφώνου πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου NJV Athens Plaza και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 200 πολιτικοί, εφοπλιστές και διακεκριμένοι επιχειρηματίες της χώρας.

Οι ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είχαν επιχειρηματικό, κοινωνικό και τεχνολογικό χαρακτήρα, καλύπτοντας όλες τις πτυχές της καινοτομίας γύρω από την ασφάλεια και το νέο αυτό τρόπο επικοινωνίας που εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.



Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο Γεώργιος Καραθανάσης, ιδρυτής της εταιρείας Freee και εμπνευστής του RedPhone VIP, καθώς και ο Δημήτριος Γραμματικόπουλος, CEO της εταιρείας Freee, που μίλησαν για τα όραμα της εταιρείας όσον αφορά στον επαναπροσδιορισμό των ασφαλών επικοινωνιών αλλά και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προιόντος.



Επίτιμος καλεσμένος και βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Μανώλης Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α. και ειδικός ερευνητής/αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων που μίλησε για την αναγκαιότητα μίας συσκευής σαν το RedPhone VIP ως μέσου καταπολέμησης του ηλεκτρονικού εγκλήματος και της βιομηχανικής κατασκοπείας. Ο Μανώλης Σφακιανάκης βρισκόταν από την αρχή στο πλευρό της Freee για τη δημιουργία του Redphone VIP, παρέχοντας τεχνογνωσία και υποστήριξη σε όλους τους τομείς.  

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το RedPhone VIP σε ειδικά διαμορφωμένα Booth, όπου ειδικοί τεχνικοί ασφαλείας ήταν διαθέσιμοι για να λύσουν όλες τις απορίες σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης της πληροφορίας αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της συσκευής. Μεγάλη σημασία δόθηκε στα κίνητρα ασφαλείας τα οποία οδήγησαν την Freee στη διαμόρφωση του RedPhone VIP ως ολοκληρωμένης συσκευής κινητού τηλεφώνου και όχι ως απλής εφαρμογής. “Το RedPhone VIP δεν είναι application και δε θα το βρείτε σε κανένα application store. Το RedPhone VIP παρέχεται ως ολοκληρωμένη συσκευή κινητού τηλεφώνου έτσι ώστε να είναι θωρακισμένο απέναντι σε οποιονδήποτε κίνδυνο παρεμβολών που μπορεί να προέρχονται από αδυναμίες στο υλικό ή το λογισμικό”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το RedPhone VIP είναι ένα προιόν B2B που απευθύνεται σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που διαχειρίζονται ευαίσθητα δεδομένα και χρησιμοποιείται ήδη από διακεκριμένους επιχειρηματίες σε όλη την Ευρώπη, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ενδιαφέρον για την αγορά της συσκευή εκδήλωσαν εταιρείες - κολοσσοί. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τηλέφωνο RedPhone VIP παρέχεται μόνο σε εταιρικά ΑΦΜ μετά από μία διαδικασία που περιλαμβάνει την επίσημη υποβολή αίτησης εκ μέρους της εταιρείας ή του οργανισμού-πελάτη, που ακολουθείται από μία έρευνα Know Your Customer (background check) από την πλευρά της Freee έτσι ώστε να διασφαλιστεί η νόμιμη χρήση από όλους τους αποδέκτες των συσκευών.  

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το RedPhone VIP και για να υποβάλλετε αίτηση ενδιαφέροντος μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του προιόντος: www.redphone.vip