Τρίτη 25 Ιουνίου 2019
x

HI TECH ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΤΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σημείο Καινοτομίας αντί εκλογικού κέντρου στη Διαγώνιο από τον Α. Τζιτζικώστα. Δεν κάνει εγκαίνια σε κανένα νομό για να μην ενοχλήσει.

Virtual reality με διαδραστικές εμπειρίες, ταχυφορτιστής αυτοκινήτου elbis από τη Θεσσαλονίκη, δύο 3d printing, drone με φασματογραφική κάμερα, που αξιοποιείται στη Μακεδονία για τη διάδοση της γεωργίας ακριβείας, δυο ρομπότ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς σκοπούς, καινοτόμα προϊόντα, που ή συσκευάζονται ή παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία, όπως πέρλες ελαιόλαδου, αλάτι odyssey, ασύρματοι IOT (Internet of Things), αισθητήρες που δουλεύουν μέσω cloud, αλλά και μέρος του μονοθέσιου που έχει κατασκευάσει το ΑΠΘ για τη Formula 1, όλα μαζεμένα σε ένα χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι ένα κλασικό εκλογικό κέντρο, είναι το Σημείο Καινοτομίας, η καρδιά της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα, που στις φετινές εκλογές λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος όπου προβάλλονται τεχνολογικά επιτεύγματα και καινοτόμα προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, όπως και στις περιφερειακές εκλογές του 2014, έτσι και τώρα ξεφεύγει από την πεπατημένη και δημιουργεί ένα χρήσιμο χώρο, με συμβολισμό και ουσία, με αφορμή τις εκλογές του Μαΐου.

Όχι σε εγκαίνια για να μη διαταράξουν την καθημερινότητα των πολιτών, όχι μόνο για το συγκεκριμένο χώρο της Παύλου Μελά 10, στη Διαγώνιο, αλλά και για τους άλλους έξι χώρους της «Αλληλεγγύης» στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Θεματική του Σημείου η καινοτομία...

Επίσης, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν όλους τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης «Αλληλεγγύη» σε γιγαντοοθόνη και μάλιστα να επικοινωνούν μαζί τους.

«Όπως και το 2014, έτσι και τώρα, το 2019, αποφασίσαμε να μην έχουμε ένα εκλογικό κέντρο με την τυπική ξεπερασμένη προεκλογική λογική και λειτουργία, το οποίο δεν προσφέρει στην Περιφέρειά μας και τους συμπολίτες μας. Όπως επίσης αποφασίσαμε και φέτος όπως και το 2014 να μην κάνουμε εγκαίνια σε κανένα από τα επτά εκλογικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας, επειδή σεβόμαστε την καθημερινότητα των πόλεων και δεν βρίσκουμε κανένα λόγο να τη διαταράξουμε. Όλοι όσοι συμμετέχουμε στην 'Αλληλεγγύη' θέλουμε να είμαστε πρώτα απ' όλα χρήσιμοι στην κοινωνία, την οικονομία και τον τόπο μας ανταποκρινόμενοι στην ευθύνη που έχουμε απέναντι στον κόσμο που μας εμπιστεύεται και μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Μάλιστα, ξεκίνησε την παρουσίαση, με το ρομπότ "Now" στο πλάι του.

Στόχος, σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» είναι να δοθούν ερεθίσματα στους πολίτες πρώτον με τις νέες τεχνολογίες, όπως με τους 3d printers, που πριν από μερικά χρόνια φαινόταν ένα μαγικό μηχάνημα και σήμερα μπορεί κάποιος να το έχει εύκολα στο σπίτι ή στο γραφείο του, αλλά και με το VR με το οποίο περισσότερο εξοικειωμένα είναι τα παιδιά που το ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά και τώρα το μαθαίνουν και οι υπόλοιποι. Επίσης, στόχος είναι να δοθούν ερεθίσματα και για την καινοτομία στα προϊόντα και τον πρωτογενή τομέα, όπως και στον τουρισμό, με προϊόντα που παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία και προβάλλονται στο Κέντρο Συνάντησης και Επικοινωνίας ή με σύγχρονες παραγωγές οπτικοακουστικού υλικού στον τουρισμό. όπως η περιήγηση που μπορεί να κάνει κάποιος χρησιμοποιώντας τα γυαλιά VR.«Το Σημείο Καινοτομίας της παράταξής μας στην καρδιά της πόλης και της Περιφέρειας έχει στόχο να προσελκύσει πολλούς επισκέπτες και νέους ανθρώπους, που θέλουν να ενημερωθούν, να δουν, να περιεργαστούν καινοτόμα τεχνολογικά προϊόντα, αλλά έχει στόχο επίσης, να προβάλει την καινοτομία της Κεντρικής Μακεδονίας και σε τουρίστες και σε επισκέπτες που ενδιαφέρονται για καινοτόμα αγροδιατροφικά προϊόντα ή για το τουριστικό προϊόν του τόπου μας», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι και ο αντίστοιχος εκθεσιακός χώρος, στο ίδιο σημείο, στις εκλογές του 2014, με κεντρικό θέμα την προβολή των μακεδονικών προϊόντων και τα τουριστικά αξιοθέατα της Κεντρικής Μακεδονίας, υποδέχτηκε πάρα πολλούς κατοίκους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης. «Η απόφασή μας αυτή, γι' ακόμα μία φορά, πέρα από συμβολική, δηλώνει επίσης την επιθυμία και την ευχή μας, οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης να ανοίξουν το δρόμο για εκλογικές αναμετρήσεις ουσίας, πολιτισμού και πάνω απ' όλα χρήσιμης ενημέρωσης των πολιτών. Έχει και ουσιαστικό αποτύπωμα, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους που έχουν και πτυχία και γνώσεις και προσόντα και σπουδαίες ικανότητες. Θέλουμε αυτοί οι νέοι άνθρωποι να έχουν το χώρο, τα κίνητρα και τις δυνατότητες να δημιουργήσουν εδώ, στον τόπο τους, στον τόπο μας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Το brain – gain είναι ο μεγάλος στόχος και με το Σημείο Καινοτομίας έχουμε έναν ισχυρό συμβολισμό προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα είμαστε ανοιχτοί στις καινοτόμες επιχειρήσεις αλλά και startups, οι οποίες μπορούν εδώ σε αυτό το χώρο να προβάλουν ή να ενημερώσουν για τις προσπάθειες τους. Ήρθε η ώρα η Κεντρική Μακεδονία να γίνει η θερμοκοιτίδα καινοτομίας της χώρας. Έχουμε εξαιρετικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, σπουδαία ερευνητικά κέντρα, κορυφαίο επιστημονικό και ερευνητικό δυναμικό, σπουδαίο ανθρώπινο κεφάλαιο, διακρινόμαστε σε όλους τους διεθνείς διαγωνισμούς, στα μαθηματικά, στη ρομποτική και αλλού, αυτό είναι το μέλλον και εκεί στοχεύουμε».

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ