Skip to main content

Παρουσιάζονται οι κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό

Πρόσκληση προς τους κοινωνικούς εταίρους απηύθυνε με σχετική επιστολή ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, για συμμετοχή τους στη συνεδρίαση σήμερα το πρωί της Επιτροπής των Ειδικών επί του Ασφαλιστικού.
Πρόσκληση για συμμετοχή τους στην σημερινή κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών επί του Ασφαλιστικού απηύθυνε προς τους κοινωνικούς εταίρους με σχετική του επιστολή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Θέμα της σημερινής συνεδρίασης θα είναι ο καθορισμός των επιμέρους πτυχών που συνθέτουν το συνολικό ζήτημα του ασφαλιστικού, καθώς και η συζήτηση επί των προτάσεων της κυβέρνησης και των φορέων για τις κατευθυντήριες γραμμές επίλυσης του ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας.

Επίσης, ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε τη σύνθεση της Επιτροπής Ειδικών για το Ασφαλιστικό. Πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι ο καθηγητής Εργατικού και Ασφαλιστικού Δικαίου της Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Άγγελος Στεργίου, μετά από σχετική συμφωνία των εταίρων και της πολιτείας.