Skip to main content

Πάρτι επτά αστέρων για τον Άρη επί της Ξάνθης στο Βικελίδης (video)

Οι κιτρινόμαυροι σκόραραν πέντε γκολ μέσα σε ένα 25 λεπτά σκορπίζοντας τους Θρακιώτες με 7-2 και γνώρισαν την αποθέωση από τον κόσμο τους.

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε μία ομολογουμένως επιτυχημένη σεζόν ο Άρης που διέλυσε με 7-2 την Ξάνθη στο κατάμεστο Κλεάνθης Βικελίδης για την 30ή και τελευταία αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, οι κιτρινόμαυροι τερματίζουν στην 5η θέση με 49 βαθμούς και πλέον ετοιμάζονται για την ευρωπαϊκή τους επιστροφή 9 χρόνια μετά και τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League ενώ αντίθετα οι Θρακιώτες που απογοήτευσαν φέτος τερματίζουν στην 12η θέση με 33 βαθμούς, ισόβαθμοι με τον 13ο ΟΦΗ ωστόσο γλυτώνουν τη συμμετοχή στο μπαράζ παραμονής με τον Πλατανιά από τη Football League.

Ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά στο 10' καθώς ο Γιουνές μπήκε στην περιοχή και σούταρε όμως ο Ζίβκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ ενώ κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ξάνθη πέρασε μπροστά στο σκορ όταν στο 15' ο Ρος ανέτρεψε τον Μπαριέντος και ο Κάστρο αναλαμβάνοντας την εκτέλεση του πέναλτι έκανε το 0-1.

Το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη απείλησε ξανά στο 21' όταν ο Ντιγκινί σούταρε αλλά ο Ζίβκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 27' με τον Ζίβκοβιτς αρχικά να αποκρούει το πέναλτι του Σιώπη αλλά ο Γιουνές επωφελήθηκε και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Μάλιστα, οι κιτρινόμαυροι γύρισαν το παιχνίδι στο 33' καθώς ο Ματέο Γκαρσία πλάσαρε εύστοχα από κοντά τον Ζίβκοβιτς για να κάνει έτσι το 2-1 με τους Θρακιώτες να απαντούν στο 50' με το ωραίο σουτ του Τζουρίτσκοβιτς να καταλήγει στα δίχτυα του Κουέστα για το 2-2.

Οι Θεσσαλονικείς πήραν ξανά το προβάδισμα στο 69' με σκόρερ τον Ντιγκινί που πέτυχε το 3-2 και στο 74' κλείδωσαν το τρίποντο χάρις σε γκολ του Κόρχουτ που ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-2.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και έφτασαν στην επίτευξη ακόμη τριών τερμάτων και κατά σειρά αυτών του Ντιγκινί στο 79' που έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του, του Ματέο Γκαρσία στο 82' και του Σιώπη στο 90'+4' με πέναλτι που πέτυχε μάλιστα το πρώτο γκολ στην καριέρα του βάζοντας έτσι το κερασάκι στην τούρτα για την πιο ευρεία επικράτηση του Άρη στη σεζόν.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Δεληζήσης, Ντιγκινί, Γκαρσία, Γιουνές (75' Τόνσο), Ματίγια, Τζανακάκης (58' Σόουζα), Φετφατζίδης (58' Μαρτίνες), Σιώπης, Κόρχουτ, Ρος.

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντζουρίτσκοβιτς, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Κάστρο, Ακόστα, Κοβάσεβιτς, Ντιρεστάμ, Σιλά, Θυμιάνης (65' Ντε Λούκας), Αμορίμ (72' Καμαρά).