Skip to main content

Πάσχα: Σχεδιάζουν... κορωνοαποδράσεις στη Μύκονο με ελικόπτερα και σκάφη (vid)

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν σκάφη αλλά και ελικόπτερα τα οποία νοικιάζουν ιδιώτες για να ταξιδέψουν προς δημοφιλή νησιά.

Παρά τις αυστηρές απαγορεύσεις μετακινήσεων ενόψει Πάσχα, κάποιοι σχεδιάζουν να παρακάμψουν από αέρος και θαλάσσης την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού και ετοιμάζονται να γιορτάσουν τη Λαμπρή σε νησιά του Αιγαίου.

Και φαίνεται ότι είναι πολλοί, αφού οι κινήσεις αυτές προκάλεσαν το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. που έχει βάλει στο στόχαστρο τις ενοικιάσεις σκαφών και ελικοπτέρων για προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη την Μεγάλη Εβδομάδα. Παράλληλα, η Αστυνομία «ξεσκονίζει» τις ενοικιάσεις σπιτιών μέσω Airbnb που έχουν ζήτηση για τη διοργάνωση «κορωνοπάρτι».

Ήδη, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην σύλληψη ενός νεαρού άνδρα που κατηγορείται πως νοίκιασε σπίτι στην Καλλιθέα για να διοργανώσει κορονοπάρτι, εν μέσω lockdown, το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, εκτός του νεαρού, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε άλλα 10 άτομα. Ο άνδρας που φέρεται να ήταν ο διοργανωτής του πάρτι είπε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ πως είχε νοικιάσει το σπίτι μέσω του Airbnb για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Το θέμα βέβαια των κορωνοπάρτι απασχολεί γενικότερα τις Αρχές και ενόψει του Πάσχα. Οι αστυνομικοί έχουν χαρτογραφήσει τις βίλες στα νότια προάστια που έχουν νοικιαστεί, με την δικαιολογία μάλιστα πως απαιτείται χώρος για 10, 15 ή ακόμα και 20 άτομα.

Σε άλλο επίπεδο, από τη μια συνεχίζονται τα μπλόκα στις Εθνικές Οδούς ενώ από την άλλη στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν σκάφη αλλά και ελικόπτερα τα οποία νοικιάζουν ιδιώτες για να ταξιδέψουν προς το τέλος της Μεγάλης Εεβδομάδας με προορισμό νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη. Οπως όλα δείχνουν και σε αυτές τις περιοχές διοργανώνονται πάρτι το επόμενο διάστημα.