Skip to main content

Αποκλειστικό:O Τσίπρας τίμησε τους «Μπότηδες»-Η ατάκα για Σόιμπλε(vid)

Ο πρωθυπουργός, μαζί με τον δήμαρχο της πόλης, παρακολουθεί την πρώτη Ανάσταση του Κυρίου, που πραγματοποιείται νωρίς το μεσημέρι το Μ. Σάββατο

Στην Κέρκυρα, μαζί με την οικογένειά του, βρίσκεται από εχθές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σήμερα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρη, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Νικολούζο, τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρο Γαλιατσάτο, τους βουλευτές και πολιτικούς άρχοντες του τόπου.

Στο παλιό δημαρχείο της πόλης, ο πρωθυπουργός τίμησε και το πασίγνωστο έθιμο των «μπότηδων», δηλαδή τη ρίψη μεγάλων πήλινων κανατιών, γεμάτων νερό, με στενό στόμιο, από το μπαλκόνι. Κρατώντας την κανάτα και έτοιμος να την αφήσει να πέσει, ο πρωθυπουργός, ελέγχοντας το πεδίο κάτω από το μπαλκόνι, έριξε μία... φαρμακερή ατάκα: «Κάτσε, να μην περνάει ο Σόιμπλε από κάτω!», προκαλώντας το γέλιο των παρευρισκομένων. Μία κανάτα για να τιμήσει το έθιμο έριξε και η σύζυγος του κ. Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Ο πρωθυπουργός, μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά, θα παραμείνουν στο νησί τουλάχιστον έως την Κυριακή του Πάσχα και το βράδυ θα παρακολουθήσει την τελετή της Αναστάσεως στην πλατεία Σπιανάδας.

Κατά την επίσκεψή του στο νησί των Φαιάκων, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο δίδαγμα του Ομήρου ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη δεν χρειάζεται μόνο δύναμη αλλά χρειάζεται και μυαλό:

«Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Αρκεί να το πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα.»

Mιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε καλή Aνάσταση, υγεία και ευτυχία σε όλους λέγοντας ότι είναι μια μέρα χαράς για όλους.

«Είναι μια μέρα που το αναστάσιμο πνεύμα πρέπει να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και να μας δώσει κουράγιο να προχωρήσουμε. Είμαι σε ένα πανέμορφο νησί. Εντυπωσιάστηκα από τα έθιμα της (πρώτης) Ανάστασης» κατέληξε.