Skip to main content

Πασχαλίδου: Να μην αφήσουμε τους φασίστες να μπουν στα σχολεία

Αναφέρθηκε στο μπαράζ σχολικών καταλήψεων επισημαίνοντας ότι υφίσταται απόπειρα προσηλυτισμού παιδιών σε ιδέες που αιματοκύλησαν την Ευρώπη.

Αναφορά σε ζήτημα διείσδυσης της Χρυσής Αυγής σε σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ Μαρία Πασχαλίδου κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο μπαράζ σχολικών καταλήψεων σε γυμνάσια και λύκεια ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνοντας ότι υφίσταται απόπειρα προσηλυτισμού παιδιών σε ιδέες που αιματοκύλησαν την Ευρώπη, λέγοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο «προκαλεί τρόμο». 

Μάλιστα κάλεσε «να μην αφήσουμε τις φασιστικές συμμορίες να μπουν στα σχολεία», ενώ έκλεισε με τον χαρακτηριστικό στίχο του τραγουδιού του Παύλου Σιδηρόπουλου «γιατί εάν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα».

Με την άποψη της κ. Πασχαλίδου συντάχθηκε η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρία Καλφακάκου, επισημαίνοντας ότι είναι «μεγάλος ο κίνδυνος που προκαλεί η είσοδος των ναζί στα σχολεία»