Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μαγειρίτσα και αρνάκι ντελίβερι στην εποχή της καραντίνας

Κάποια από τα εστιατόρια που έμειναν ανοιχτά θα ετοιμάσουν παραδοσιακά πασχαλινά πιάτα είτε για παράδοση στο σπίτι είτε για παραλαβή από το κατάστημα.

Μαγειρίτσα, αρνάκι και τζιγεροσαρμά θα μπορούν να παραγγείλουν οι Θεσσαλονικείς ώστε να έρθουν στην πόρτα τους το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. 

Εν μέσω καραντίνας, κάποια από τα εστιατόρια που έμειναν ανοιχτά στη Θεσσαλονίκη θα ετοιμάσουν παραδοσιακά πασχαλινά πιάτα είτε για παράδοση στο σπίτι είτε για παραλαβή από το κατάστημα καθώς φέτος οι πολίτες θα μείνουν στο σπίτι τους στην πόλη.

Για τον Ανδρέα Μπαλή, ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Πατσάς 92», φέτος θα είναι μια ακόμα Κυριακή του Πάσχα που θα παραδώσει δεκάδες μερίδες μαγειρίτσας. Επί 25 χρόνια, το εστιατόριο είναι ανοιχτό την ημέρα αυτή ώστε να προσφέρει μαγειρίτσα και τζιγεροσαρμά. Όπως παραδέχεται μιλώντας στη Voria.gr, φέτος τα πράγματα θα είναι σίγουρα πιο δύσκολα γιατί θα η επιχείρηση θα εργαστεί με μειωμένο προσωπικό. Όπως λέει, το ενδιαφέρον των πελατών ανταμείβει την προσπάθεια καθώς έχουν αρχίσει ήδη να χτυπούν τα πρώτα τηλέφωνα.

Τα τηλέφωνα έχουν όμως αρχίσει να χτυπούν και στο εστιατόριο «Αλατοπίπερο», το οποίο σε αντίθεση με το εστιατόριο του κ. Μπαλή ξεκίνησε να κάνει delivery μόλις λίγες ημέρες πριν κλείσουν τα μαγαζιά για τον κορωνοϊό. Όπως αναφέρει ο Αντώνης Σαμουριανίδης, υπεύθυνος μάρκετινγκ του καταστήματος, το εστιατόριο είχε επικεντρωθεί εξαρχής στην παραδοσιακή κουζίνα και τις ελληνικές πρώτες ύλες και γεύσεις και έτσι ήταν αναμενόμενο φέτος να ετοιμάσει και παραδοσιακά πασχαλινά εδέσματα. Το «Αλατοπίπερο», όπως λέει, προσφέρει τα γεύματα σε οικονομικές τιμές ώστε και η επιχείρηση να καλύψει τα έξοδά της και τα νοικοκυριά να μπορούν να ανταποκριθούν. Παράλληλα καλύπτει μέσω delivery ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης, από δυτικά μέχρι και την Καλαμαριά. Ο κόσμος, σύμφωνα με τον ίδιο, ενδιαφέρεται κυρίως για το κοκορέτσι και παϊδάκια ενώ οι πρώτες προπαραγγελίες έχουν ήδη γίνει.

Ο Χριστόφορος Σαχίνης, ιδιοκτήτης του μαγειρείου «Τσελεμεντές Ελληνική Κουζίνα» υποστηρίζει πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους πελάτες επειδή έχουν λιγοστέψει τα εστιατόρια που λειτουργούν και κυρίως που εξυπηρετούν το Πάσχα ενώ αντιθέτως έχει αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός του κόσμου που θα μείνει στην πόλη τις εορταστικές ημέρες και δεν θα πάει στα χωριά για να ψήσει. Για την οικογενειακή επιχείρηση του κ. Σαχίνη, το φετινό είναι το δεύτερο Πάσχα που λειτουργεί. Πέρσι ο ιδιοκτήτης είχε επιλέξει να είναι κλειστά. Αυτή τη χρονιά όμως μετά από τηλέφωνα που δέχθηκε από πελάτες του αποφάσισε, όπως αναφέρει, να κρατήσει ανοιχτό το μαγαζί και να προσφέρει τα παραδοσιακά πασχαλινά γεύματα. Η επιλογή του δικαιώθηκε καθώς έχει δεχθεί ήδη προπαραγγελίες με τη μεγαλύτερη ζήτηση να έχει μέχρι σήμερα η μαγειρίτσα.

Κάθε εστιατόριο έχει τη δική του πολιτική ωστόσο πολλοί εστιάτορες προτείνουν σε όσους ενδιαφέρονται να μην αφήσουν τις παραγγελίες για τελευταία στιγμή.