Σάββατο 4 Απριλίου 2020
x

ΠΑΤΕΡΑΣ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Τον παρακάλεσα να γίνω διευθυντής στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και αυτός συμφώνησε, είπε ο Κ. Πατέρας, μετά τον σάλο για τον διορισμό του

Ο Κωνσταντίνος Πατέρας, που ξεσήκωσε σάλο με την τοποθέτησή του ως επικεφαλής στο Νοσοκομείο Καρδίτσας κι ακολούθως την παραίτησή του, παραδέχθηκε ότι ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν η Νέα Δημοκρατία ήταν ακόμα αντιπολίτευση, να του δώσει τη συγκεκριμένη θέση, όταν το κόμμα ερχόταν στην εξουσία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Πατέρας είπε ότι δεν έκανε καμία συναλλαγή με τον πρωθυπουργό. «Εγώ θα γύριζα στη ΝΔ, γιατί είχα προσχωρήσει στους ΑΝΕΛ. Είχα πάρει χιλιάδες σταυρούς και είχα έναν στρατό δικό μου στα Τρίκαλα», «Με καλέσανε κάτω διότι με ήθελε τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως (σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης) και πραγματοποίησα το ραντεβού. Είπα ‘’θα γυρίσω πίσω κύριε πρόεδρε να σας βοηθήσω αφού θέλετε τη βοήθειά μου, αν έχετε την ευγενή καλοσύνη όταν γίνετε πρωθυπουργός και μπορείτε και θέλετε, δώστε μου μια από αυτές τις θέσεις’’», είπε χαρακτηριστικά.

«Τον παρακάλεσα αν μπορέσω με τα προσόντα που έχω να πάρω τη θέση αυτή. Αν ήταν άλλοι άνθρωποι που έχουν περισσότερα προσόντα από εμένα και φυσικά θα το χειροκροτούσα», σημείωσε.

Ο κ. Πατέρας υποστήριξε αρχικά πως ο κ. Μητσοτάκης «δεν διαφώνησε» με την πρότασή του, ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως ο νυν πρωθυπουργός «συμφώνησε». Ακολούθως τόνισε ότι έγινε προκήρυξη στις 16 Σεπτεμβρίου, «η οποία δεν έθετε ούτε ηλικιακό περιορισμό ούτε και εντοπιότητα», και πρόσθεσε ότι θεώρησε καλό να διεκδικήσει δημοκρατικά τη θέση.

Ο κ. Πατέρας έκανε λόγο για ηλικιακό ρατσισμό στη ΝΔ, «από τις τελευταίες εκλογές και μετά», και για πεπειραμένα παλιά στελέχη με παιδεία και μόρφωση που τέθηκαν εκτός.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ