Skip to main content

Πατέρας Προτάσεβιτς: Ο γιος μου εξαναγκάστηκε να παραδεχθεί την ενοχή του

«Είναι πιθανό η μύτη του να είναι σπασμένη, επειδή το σχήμα της έχει αλλάξει και φαίνεται σαν να είναι μακιγιαρισμένος», είπε ο πατέρας του 26χρονου.

Προιόν εξαναγκασμού είναι η παραδοχή της ενοχής του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση στη Λευκορωσία, αφότου το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε αναγκάστηκε να προσγειωθεί εκεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις του πατέρα του.

Σημειώνεται ότι χθες οι λευκορωσικές αρχές διέρρευσαν video όπου ο νεαρός δημοσιογράφος παραδέχεται την ενοχή του.

«Δεν είναι τα λόγια του, δεν είναι αυτός ο τονισμός που έχει κατά την ομιλία του. Είναι συγκρατημένος και μπορείτε να δείτε ότι είναι νευρικός», είπε ο Προτάσεβιτς για τον γιο του, όπως μεταδίδει το skynews, προσθέτοντας ότι παρατήρησε πως δεν είναι τα δικά του τσιγάρα στο τραπέζι καθώς δεν τα καπνίζει αυτά.

"Συνεπώς, νομίζω ότι εξαναγκάστηκε"

Ο πατέρας τόνισε ότι ο γιος του δεν θα μπορούσε να παραδεχτεί ότι προκαλεί μαζικές αναταραχές, γιατί απλά δεν έκανε κάτι τέτοιο.

Παράλληλα εκτίμησε πως ο 26χρονος έχει υποβληθεί σε βασανιστήρια γιατί φαίνεται να έχει σπασμένη μύτη.

Ο μπλόγκερ με έδρα τη Λιθουανία και η σύντροφός του, Σόφια Σαπέγκα, συνελήφθησαν και οι δύο μόλις αποβιβάστηκαν, ενώ ο 26χρονος Ρομάν εμφανίστηκε σε διάφορα κανάλια της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram τη Δευτέρα, αναγνωρίζοντας ότι έπαιξε ρόλο στην οργάνωση μαζικών ταραχών στο Μινσκ πέρυσι.

«Είναι πιθανό η μύτη του να είναι σπασμένη, επειδή το σχήμα της έχει αλλάξει και φαίνεται σαν να είναι μακιγιαρισμένος. Όλη η αριστερή πλευρά του προσώπου του έχει πούδρα» δήλωσε ο Προτάσεβιτς .

Tο υπουργείο Εσωτερικών της Λευκορωσίας δήλωσε ότι ο Προτάσεβιτς κρατείται στη φυλακή και δεν είχε παραπονεθεί για κακή κατάσταση της υγείας του.