Skip to main content

Πάτης-Φουντάς: Είμαστε οι μόνοι με τόσο ολοκληρωμένο πρόγραμμα

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» μίλησε μεταξύ άλλων και για τις σημαίες στο δημαρχιακό μέγαρο.

Ευχαριστημένος από την πορεία της καμπάνιας του συνδυασμού «η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Πάτης- Φουντάς στο Βεργίνα TV και στην εκπομπή «Μέσα σε όλα» της Ευδοξίας Βροχίδου.

«Ήταν μια έκπληξη για μένα που βρέθηκα σ' αυτή την ομάδα η οποία τελικά εξελίχθηκε και θα μπορούσε να πει κανείς ότι γίναμε μια οικογένεια . Μπορέσαμε να συζητήσουμε μεταξύ μας και φυσικά να μας ακούσει ο επικεφαλής του συνδυασμού μας, ο τέως υπουργός Γιώργος Ορφανός ,να προβληματιστούμε για όλα αυτά τα οποία τέθηκαν στον τραπέζι και από εκεί και πέρα να προχωρήσουμε και να βρούμε λύσεις οι οποίες μάλιστα καταγράφηκαν στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε τόσο ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο εκτός των άλλων είναι και ρεαλιστικό . Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο το έχουμε μελετήσει πάρα πολύ, ακόμη και σε επίπεδο οικονομικών στοιχείων , δηλαδή έχουμε κάνει ένα βήμα παραπέρα. Είμαστε έτοιμοι -με την προτίμηση του κόσμου, γιατί έτσι δείχνουν τα πράγματα- από 1 Σεπτεμβρίου , να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε όσο πιο δυναμικά μπορούμε για το καλύτερο όλων μας» είπε.

Στο ερώτημα «αν θα πρέπει να κυματίζει η σημαία του ΠΑΟΚ στο δημαρχιακό μέγαρο» ο Γιώργος Πάτης- Φουντάς απάντησε ως εξής:

«Θα ήθελα να δω τη σημαία κάθε ομάδας η οποία κατάφερε να κατακτήσει δύο μεγάλους τίτλους - είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Εγώ και ΠΑΟΚ να μην ήμουν θα χαιρόμουν. Είμαι ΠΑΟΚ αλλά λόγω της ιδιότητας μου στον αθλητισμό δεν το βλέπω οπαδικά. Είμαι φίλαθλος, αγαπώ όλες τις ομάδες και πόσο μάλλον τις ομάδες της πόλης μου , γιατί αγαπώ πολύ την πόλη μου. Άρα γιατί να μην είναι αυτές οι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας; Να πω και για τον Άρη: Την εποχή του Γκάλη ήμουν ερωτευμένος με αυτή την ομάδα, στο μπάσκετ. Αν κατάφερνε να κάνει κάτι αντίστοιχο θα ήθελα πραγματικά να δω και τη σημεία του Άρη να κυματίζει μπροστά στο δημαρχείο. Θα πρέπει να γιορτάζουμε όχι μόνο την επιτυχία της δικής μας ομάδας αλλά και την επιτυχία των άλλων».

Σχετικά με την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες ανέφερε ότι: «Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να το επιδιώξουμε. Δυστυχώς η πόλη μας έχει μείνει πίσω και θα πρέπει να κατευθυνθούμε τάχιστα προς μια θετική εξέλιξη όσον αφορά τις τεχνολογίες. Εγώ προσωπικά αλλά και ο συνδυασμός μας με επικεφαλής τον Γιώργο Ορφανό, έχουμε προχωρήσει ήδη σε συζητήσεις και πιθανές συνεργασίες με το πανεπιστήμιο και με άλλους φορείς ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ζώνες καινοτομίας , να βοηθήσουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα και με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσουμε και τις θέσεις εργασίας ώστε να σταματήσουμε του νέους να φεύγουν στο εξωτερικό . Αυτό είναι ένα προσωπικό στοίχημα που έχω βάλει, όχι μόνο να σταματήσουμε τη φυγή των νέων μας από την πόλη μας αλλά να επιστρέψουν πίσω όλοι, οι φίλοι μας και οι συγγενείς. Η δική μου γενιά έχει χάσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, μιλάμε για 8 στους 10 που έχουν φύγει στο εξωτερικό προς αναζήτηση μιας καλύτερης κατάστασης την οποία δυστυχώς δεν τη βρίσκουν πάντα. Δηλαδή και μπαίνουν στη διαδικασία να ξενιτευτούν αλλά δεν είναι όπως παλιότερα- γιατί δεν είναι πρώτη φορά που οι Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό για στείλουν λεφτά στη χώρα τους . Αυτή τη στιγμή αυτό δεν συμβαίνει όποιος φεύγει στο εξωτερικό ζορίζεται και πρέπει να καλύψει τις δικές του ανάγκες. Οπότε συνάλλαγμα δεν επιστρέφει στη χώρα μας».

Ακόμη συμπλήρωσε ότι «αυτό που θέλω να δω εγώ να συμβαίνει στην πόλη μας, τα επόμενα χρόνια όσον αφορά τις νέες τεχνολογίες, είναι να γίνουμε μια smartcity , δηλαδή μια έξυπνη πόλη η οποία θα μπορεί να λειτουργεί και να μπορέσει να διευκολύνει τη ζωή όλων μας».

Ο Γιώργος Πάτης- Φουντάς απηύθυνε μήνυμα προς τους ψηφοφόρους : «Πρέπει όλοι να καταλάβουμε και ειδικά η νέα γενιά ότι η ψήφος μας έχει μια ιδιαίτερη δύναμη και είναι ισάξια, όλοι έχουμε τον ίδιο σταυρό που θα πάμε να ρίξουμε .Οπότε καλώ όλους τους νέους και τις υπόλοιπες ηλικίες φυσικά να πάνε την Κυριακή , να είναι ενημερωμένοι , να ξέρουν από νωρίτερα ποιον θέλουν να τους εκπροσωπήσει στην επόμενη θητεία. Γιατί από την μεριά μας εμείς οι υποψήφιοι και μελλοντικοί δημοτικοί σύμβουλοι είμαστε αυτοί οι οποίοι θα είμαστε «η φωνή του κόσμου" στη διοικητική αρχή. Καλώ τον κόσμο να πει όχι στην αποχή , να καταλάβει ότι μόνο μέσα από τις πολιτικές αποφάσεις μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και αν θέλουμε την αλλαγή μην περιμένουμε να γίνει από την ...ασφάλεια του σπιτιού μας . Θα πρέπει και εμείς να κάνουμε το καθήκον μας κι αυτό είναι να ψηφίσουμε».