Skip to main content

Πατουλίδου: Καθάριζα το ρεμπετάδικο «Μποέμισσα» για να τα βγάλω πέρα όταν ήρθα στην Αθήνα

Η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης μίλησε για τα παιδικά της χρόνια και τα πρώτα της βήματα κατά τις σπουδές της.

Μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε η Βούλα Πατουλίδου, η οποία αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια στη Γερμανία και στις σπουδές της στη γυμναστική ακαδημία.

Η βραβευμένη Ολυμπιονίκης βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» και αναφέρθηκε στον ρατσισμό που βίωσε η ίδια και η οικογένειά της όταν ήταν παιδί.

«Είμαι παιδάκι μεταναστών. Τότε δεν ξέραμε τι είναι το bullying, απλά το βιώναμε, δεν ξέραμε τη λέξη. Τώρα βαφτίστηκε. Τότε δεν ήταν καθόλου εύκολη η ζωή μας στη Γερμανία», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Και λόγω του χρώματος στο δέρμα μας και το μελαχρινό στα μαλλιά μας έκαναν bullying. Τα παιδιά δεν καταλάβαιναν. Τα παιδάκια ήμασταν όλα μια αγκαλιά, ξαφνικά μόλις έρχονταν οι μεγάλοι.... ».

Η ολυμπιονίκης θυμήθηκε επίσης, ένα περιστατικό που έζησε ως μικρό κορίτσι σε ένα σούπερ μάρκετ στη Γερμανία.

«Πηγαίνω μια μέρα με τη μητέρα μου σε μια μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ κι είμαι με το καρότσι, που είχε μέσα έξι ψωμιά. Και μου λέει μία: "Δεν είστε Γερμανοί ε;". Όπως το είπες, νόμιζες ότι σε έφτυνε με το μάτι. Από τα ψωμιά κατάλαβε ότι είμαστε ξένοι, σιγά μην έτρωγαν ψωμί αυτοί», είπε.

«Καθάριζα το ρεμπετάδικο “Μποέμισσα” στα Εξάρχεια για να τα βγάλω πέρα»

Η Βούλα Πατουλίδου ανέφερε πως είχε έρθει στην Αθήνα για να σπουδάσει στη γυμναστική ακαδημία, όμως έπρεπε να βρει δουλειά για να μπορέσει να επιβιώσει. Τη μετέπειτα χρυσή Ολυμπιονίκη του ’92 στη Βαρκελώνη βοήθησε ο μέλλων σύζυγός της, ο οποίος μεσολάβησε για να πιάσει δουλειά ως καθαρίστρια στο περίφημο ρεμπετάδικο «Μποέμισσα» στα Εξάρχεια.

«Είχα πάει στο ΟΑΚΑ να βρω τον άνδρα μου για να βρω δουλειά. Είχα περάσει γυμναστική ακαδημία, αλλά δεν έβγαινα οικονομικά. Πριν βρω τη δουλειά, πήγα στο ΟΑΚΑ που είναι οι αρσιβαρίστες. Πήγα στον Δημήτρη τότε στο ΟΑΚΑ όπου ήταν μαζί με τους αρσιβαρίστες. Του είπα ότι ψάχνω για δουλειά. Μου είπε ”που να σου βρω ρε παιδάκι μου; Εγώ μόνο μπαρ και μαγαζιά τις νύχτες ξέρω και είναι ζόρικα”. Έτυχε να ξέρει κάποιον από το ρεμπετάδικο, την Μποέμισσα και όταν πήγαινα εγώ, όλα ήταν κλειστά. Άνοιγα, καθάρισα, έκλεινα και έφευγα. Την Μποέμισσα στα Εξάρχεια, εγώ την καθάριζα, για ένα χρόνο. Αλλά ούτε μια φορά δεν βρήκα κάτω ούτε ένα δεκάρικο» περιέγραψε η Πατουλίδου.