Skip to main content

Πατουλίδου: Τρία μέτρα απόσταση στις λαϊκές - Μεγάλο ζόρι το Σέιχ Σου

Στο δάσος του Σέιχ-Σου, τα μέτρα για την επαναλειτουργία των αγορών, αλλά και την άφιξη τουριστών στην Κεντρική Μακεδονία, μίλησε η Β. Πατουλίδου.

Την ανάγκη να τηρούνται οι αποστάσεις στις λαϊκές αγορές αλλά και να χρησιμοποιούνται μάσκες, υπενθύμισε για ακόμα μια φορά η αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τονίζοντας ότι «σκοπός είναι η επόμενη μέρα να μας βρει όλους υγιείς».

Σε συνέντευξή της στον Focus Fm, η κ. Πατουλίδου, αναφερόμενη στην πλήρη λειτουργία των λαϊκών αγορών στο 100%, τόνισε πως «έχουμε ζήσει ό,τι έχουμε ζήσει τους 3 τελευταίους μήνες και επειδή από μεθαύριο, έτσι τουλάχιστον όπως έχουμε συζητήσει και με τον γγ Εμπορίου θα ανοίξουν οι λαϊκές στο 100% των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται εκεί, των επαγγελματιών, και απλά θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι τα 3 μέτρα και η μάσκα».

Για τον τουρισμό και ειδικότερα τις ουρές χιλιομέτρων στο τελωνείο του Προμαχώνα, η κ. Πατουλίδου επισήμανε πως «έρχονται από μία πύλη εισόδου, έχουν ληφθεί μέτρα, ξέρουμε πού θα μείνει ο τουρίστας, άρα μπορείς να τους βρεις. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορείς να τα αποφύγεις όλα». «Τα νοσοκομεία είναι προετοιμασμένα», είπε.

Η κ. Πατουλίδου επισήμανε, πάντως, πως «εμείς εδώ οι ντόπιοι, με τη συνέπεια, που δείξαμε όλο αυτό τον καιρό μπορούμε να δώσουμε το στίγμα μας για το πώς πρέπει να φερθούν και να λειτουργήσουν οι τουρίστες». Ξεκαθάρισε όμως πως «αν είναι να εκτραχυνθεί η κατάσταση, βεβαίως θα τους κουνήσουμε το δάχτυλο» και συμπλήρωσε πως πρέπει «να βοηθήσουμε να ζήσουμε όμορφα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού».

Αναφερόμενη ατην αντιπυρική περίοδο και το Σέιχ –Σου, μίλησε για «μεγάλο ζόρι» και «μέγα θέμα», επισημαίνοντας τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς από τα ξερά κλαδιά, που κόβονται από τα αρρωστημένα δέντρα και πέφτουν κάτω. «Μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά όχι να αναλάβουμε το έργο ενός άλλου αρμοδίου», επισήμανε η κ. Πατουλίδου, εξαίροντας τον ρόλο των εθελοντών, στους οποίους, όπως είπε, «οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ».