Δευτέρα 25 Μαΐου 2020
x

ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ: ΟΝΕΙΡΟ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης επισημαίνει πως το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά αποτελεί ένα εμβληματικό έργο.

Ως ένα εμβληματικό έργο για τη δυτική Θεσσαλονίκη και όνειρο πολλών δεκαετιών που γίνεται πράξη χαρακτηρίζει το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Μετά την υπογραφή χρηματοδότησης από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης που έδωσε το πράσινο φως για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου, μέσω των Ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απομένει πλέον η κατάθεση προσφορών από τις εργοληπτικές εταιρείες για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

«Για άλλα μια φορά αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης να υλοποιεί μεγάλα έργα με τους Δήμους» επισημαίνει η κ. Πατουλίδου και προσθέτει: «η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά είναι ένα εμβληματικό έργο για τη δυτική Θεσσαλονίκη με κονδύλια ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ».

Οι παρεμβάσεις που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι:

Ολοκλήρωση βασικών υποδομών παροχών ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού.

• Κατεδαφίσεις κτισμάτων – ερειπίων και βελτίωση των εδαφών, συντήρηση και αποκατάσταση των ενοτήτων πρασίνου και ενίσχυση των φυτεύσεων.

• Κατασκευή των απαραίτητων παροχών προσβασιμότητας, άθλησης, αναψυχής και ελεύθερου χρόνου των πολιτών, προστασία των χώρων πρασίνου και των κτιρίων πολιτιστικής κληρονομιάς, ασφάλεια και επιβλεψιμότητα του χώρου κατά τη χρήση του από το κοινό.

• Σύνθεση μιας αναλογίας χρήσεων και παροχών στον υπαίθριο χώρο, που θα προσαρμόζονται στις κατευθύνσεις και τις βασικές αρχές του σχεδιασμού και ταυτόχρονα θα αποδίδουν στο χώρο μια μοναδική ταυτότητα, προκειμένου αυτός να λειτουργήσει τελικά ως πόλος υπερτοπικών δραστηριοτήτων και ως εστία δημιουργίας οικονομίας κλίμακας για όλη την ευρύτερη περιοχή.

• Σύνθεση μιας ήπιας παρέμβασης, που θα διατηρεί τη φυσική τοπογραφία και θα αξιοποιεί την ήδη έντονη και με ιδιαίτερο χαρακτήρα βλάστηση.

Στην πρώτη φάση ανάπλασης συμπεριλαμβάνεται η αποκατάσταση του εμβληματικού κτίσματος του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά συνολικού εμβαδού 3.353,14 τμ όπου θα στεγαστούν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού και το Νέο Δημαρχείο.

Οι προσφορές των ενδιαφερομένων μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του ΕΣΗΔΗΣ και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίστηκε 10:00 π.μ. Η αποσφράγιση των προσφορών θα διενεργηθεί την 10η Απριλίου 2020, στις 10:00 π.μ, ενώ τονίζεται ότι πρόκειται για διεθνή διαγωνισμό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ