Skip to main content

Πατουλίδου: Περιμένουμε τη σφοδρότερη κακοκαιρία της τελευταίας εικοσαετίας

Η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κάλεσε σε τηλεδιάσκεψη τους δημάρχους της Μ.Ε.Θ. για την επερχόμενη κακοκαιρία.

Σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας συγκάλεσε πριν από λίγη ώρα η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τους δημάρχους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης τους δημάρχους για τις κινήσεις της Μ.Ε.Θ έτσι ώστε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες των δήμων, τους φορείς και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η κ. Πατουλίδου επεσήμανε πως «σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, περιμένουμε τη σφοδρότερη κακοκαιρία της τελευταίας εικοσαετίας» και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Προέχει η ασφάλεια των πολιτών αλλά και η απρόσκοπτη μετακίνηση τους. Οι δρόμοι πρέπει να μείνουν καθαροί. Προτεραιότητα έχουν ο Περιφερειακός, η πρόσβαση στα Νοσοκομεία της Πόλης, και το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Ιγνάτιος Καιτετζίδης (Πυλαίας Χορτιάτη),Λάζαρος Κυρίζογλου (Αμπελοκήπων Μενεμένης), Σίμος Δανιηλίδης (Νεάπολης Συκεών), Παντελής Τσακίρης (Ωραιοκάστρου), Αναγνωστόπουλος Σταύρος (Χαλκηδόνος), Δεμουρτζίδης Δημήτριος (Παύλου Μελά), Ταχματζίδης Ιωάννης (Λαγκαδά), Κλεάνθης Μανδαλιανός (Κορδελιού Ευόσμου) Δαρδαμανέλης Ιωάννης (Καλαμαριάς), Θεόδωρος Παπαδόπουλος (Θέρμης) Γιώργος Τσαμασλής (Θερμαϊκού), Ιωαννίδης Ιωάννης (Δέλτα),Διαμαντής Λιάμας (Βόλβης), ο εντεταλμένος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Μωυσίδης, και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παύλου Μελά Σαραφίδης Κίμων.
 
Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Μπάμπης Στεργιάδης, ο Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Θωμάς Γέρμανος, ο Ταξίαρχος Αντιπύραρχος Νικόλαος Αθάνατος και ο Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, από την Πυροσβεστική, ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ της Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης Παυλίδης Νικόλαος, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της ΔΕΔΔΗΕ Νιαροπέτρος Κυριάκος, ο Προϊστάμενος στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δημήτρης Αγγελίδης, ο ειδικός συνεργάτης Θωμάς Ψαρράς και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Μ.Ε.Θ Καραμήτρου Μαρία.