Skip to main content

Πατουλίδου: Τρία έργα πρασίνου στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη

Τρία έργα πρασίνου από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης για τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Με τον δήμαρχο Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, συναντήθηκε η Βούλα Πατουλίδου, σε συνέχεια του κύκλου επαφών που ξεκίνησε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με τους οχτώ δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (ΜΕΘ) προκειμένου να συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) που απορροφά παρεμβάσεις για τη βελτίωση του πρασίνου και της ποιότητας ζωής.

Στη συζήτηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας κ. Νικόλαος Μπουλομύτης και η κα. Αλεξάνδρα Ανανίκα, Στέλεχος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

«Ο άξονας "Θεσσαλονίκη πράσινη και ανθεκτική", αποτελεί τη σημαντικότερη "πράσινη" παρέμβαση που έχει γίνει στο πολεοδομικό μας συγκρότημα» τόνισε η κα. Πατουλίδου μετά το τέλος της συνάντησης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το πρόγραμμα αυτό είναι το μόνο στην Ελλάδα που αφορά σε οχτώ αντί ενός Δήμους και παρά τις προφανείς δυσκολίες του εγχειρήματος, πλέον είναι πρώτο σε ρυθμούς υλοποίησης. Προχθές ο Δήμος Καλαμαριάς, σήμερα ο Δήμος Πυλαίας ενέταξε τις καταλληλότερες, τις πιο ώριμες και πιο αποδοτικές προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 3.311.240 € που αφορούν:

1. Διαμόρφωση χώρων πρασίνου στην επέκταση Πυλαίας (περιοχή Δελφών)
2. Διαμόρφωση πλατείας (Ιερός Ναός Αγ. Γλυκερίας)
3. Διαμόρφωση πάρκου Τριανταφυλλοπούλου και
4. Προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη»

Η κα. Πατουλίδου κλείνοντας τη δήλωσή της επισήμανε πως «είναι αδύνατο να λύσουμε όλα τα προβλήματα μέσω της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Ο πολεοδομικός ιστός του συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα ήδη από τη δεκαετία του ΄90 που διογκώθηκαν από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών. Οι καρποί αυτής της προσπάθειας που ξεκινήσαμε πριν από ενάμισι χρόνο έχουν αρχίσει να αποδίδουν.  Με την άριστη συνεργασία με τους δήμους της ΜΕΘ, αλλάζουμε συνολικά την εικόνα του πολεοδομικού συγκροτήματος. Συγχαρητήρια και στον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη και προσωπικά στον Δήμαρχο και αγαπητό φίλο Ιγνάτιο Καιτετζίδη!».

Από την μεριά του ο κ. Καϊτεζίδης, τόνισε πως «με στόχο την βιώσιμη διαβίωση στο Δήμο μας και την ανάπτυξη της πόλης μέσω της βελτίωσης του αστικού μικροκλίματος, της βελτίωσης του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, τρέξαμε το πρόγραμμα με ταχύτητες όχι βέβαια του επιπέδου της Ολυμπιονίκης μας και Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης αγαπητής Βούλας Πατουλίδου, αλλά με αυτές που απαιτούνται  για να συμμετέχουμε στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή του προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».