Skip to main content

Πατουλίδου: Τριτοκοσμική η μεταφορά μαθητών στο 1ο ΓΕΛ Μίκρας με ΟΑΣΘ

Δεκάδες μαθητές, με αρκετό κρύο και υγρασία, αναμένουν στις στάσεις προσπαθώντας να μετακινηθούν στα σχολειά μας, τόνισε η κ. Πατουλίδου.

Αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα το πρωί κλιμάκιο της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Μ.Ε.Θ.) αποτελούμενο από υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μ.Ε.Θ.-Τμήμα Απασχόλησης και Υποστήριξης της Εκπαίδευσης και συνεργατών της Αντιπεριφερειάρχη Βούλας Πατουλίδου, παρουσία και της Τροχαίας Θέρμης, σε στάση δρομολογίου του ΟΑΣΘ που μεταφέρει μαθητές από την Καρδία στο 1ο ΓΕΛ Μίκρας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κα. Πατουλίδου αφού ενημερώθηκε από το κλιμάκιο, το οποίο της προσκόμισε και φωτογραφικό υλικό, προέβη στην εξής δήλωση:

«Διεκδικώντας από κοινού με την τοπική κοινωνία, τη δωρεάν και ασφαλή δημόσια μεταφορά των παιδιών, ζήτησα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Μ.Ε.Θ. να καταγράψει τις συνθήκες, σε πραγματικό χρόνο, μεταφοράς των μαθητών από την Καρδία στο 1ο ΓΕΛ Μίκρας. Η διαπίστωση είναι αποκαρδιωτική. Οι τριτοκοσμικές συνθήκες μεταφοράς είναι αποτυπωμένες και σε φωτογραφικό υλικό. Δεκάδες μαθητές, με αρκετό κρύο και υγρασία, αναμένουν στις στάσεις προσπαθώντας να μετακινηθούν στα σχολειά μας. Στις κοιτίδες της γνώσης και του πολιτισμού μας. Το ίδιο δρομολόγιο ταυτόχρονα χρησιμοποιούν δεκάδες πολίτες για να πάνε στη δουλειά τους εκείνη την πρωινή ώρα. Αποτέλεσμα είναι το λεωφορείο να γεμίζει με κόσμο και οι μαθητές, είτε, οι πιο «τυχεροί» που καταφέρνουν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο, να στοιβάζονται σε αυτό, είτε χάνουν την πρώτη ώρα, είτε αναγκάζονται να πηγαίνουν στο σχολείο με τα πόδια σε μια διαδρομή πολύ επικίνδυνη για την ασφάλειά τους. Στην αυτοψία ήταν παρούσα και η Τροχαία Θέρμης. Σκοπός της όλης ενέργειάς μας ήταν να βρεθεί τρόπος έτσι ώστε να λυθούν άμεσα τα προβλήματα και να σταματήσει η έκθεση των παιδιών στους δρόμους. Θα επικοινωνήσω άμεσα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, κ. Στέλιο Παππά. Είναι γνωστά σε όλους τα προβλήματα στη δημόσια συγκοινωνία Θεσσαλονίκης. Μπροστά όμως στον καθημερινό Γολγοθά που βιώνουν γονείς και μαθητές για το αυτονόητο δικαίωμα στην εκπαίδευση, οι προτεραιότητες στη χάραξη και την ενίσχυση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ, είναι εμφανέστατες».