Skip to main content

Πάτρα: Κλήθηκαν να καταθέσουν 15 μάρτυρες για τους 11 θανάτους σε γηροκομείο

Θα αναζητηθεί η αιτία των θανάτων, αν και ποια ανάμιξη έχει το προσωπικό, ποιοι και πόσοι ήταν εμβολιασμένοι από τους τροφίμους και τους υπαλλήλους

Διαβιβάσθηκε χθες στην πταισματοδίκη ο φάκελος της εισαγγελικής παραγγελίας με την μορφή του κατεπείγοντος, για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή 11 τρόφιμοι ιδιωτικού γηροκομείου της Πάτρας και να διακριβωθεί αν υπάρχουν ευθύνες.

Στο συνοδευτικό έγγραφο της διαβίβασης, όπως έγινε γνωστό από έγκυρη δικαστική πηγή, αναφέρονται 15 ονόματα των υπευθύνων του κέντρου φιλοξενίας και συγγενών των θυμάτων, που θα κληθούν τις επόμενες μέρες από την πταισματοδίκη να καταθέσουν.

Σ’ αυτή την πρώτη φάση της διαδικασίας δεν πρόκειται να κληθεί ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, διότι η προκαταρτική εξέταση είναι εστιασμένη σε διερεύνηση της εσωτερικής λειτουργίας του ιδρύματος. Συγκεκριμένα, θα αναζητηθεί η αιτία των 11 θανάτων, αν και ποια ανάμιξη έχει το προσωπικό σε αυτούς, ποιοι και πόσοι ήταν εμβολιασμένοι από τους τροφίμους και τους υπαλλήλους, αν τυχόν υπάρχουν ανεμβολίαστοι και ποιοι οι λόγοι που δεν προχώρησαν στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού κ.ο.κ.

Στην εισαγγελική παραγγελία, που διατάχθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου και απεστάλη στην πταισματοδίκη, έχουν συσχετισθεί δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, δηλώσεις και αναρτήσεις συγγενών των θυμάτων και διάφορα άλλα έγγραφα.

Στο μεταξύ, ο αντιπεριφερειάρχης, παρότι δεν προβλέπεται να καταθέσει στο πρώτο στάδιο της προκαταρτικής εξέτασης, δήλωσε ότι «ως Περιφέρεια έχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία στη διάθεσή μας και οποτεδήποτε κληθούμε, είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε το έργο της δικαιοσύνης».

Τέλος, παρά τις αργίες της εορταστικής περιόδου οι κλήσεις στους μάρτυρες από την πταισματοδίκη θα γίνουν τάχιστα, διότι βούληση της εισαγγελικής αρχής είναι να διερευνηθούν τάχιστα οι συνθήκες της απώλειας των 11 ανθρώπινων ζωών.

Πηγή: pelop