Skip to main content

Παυλάκης για εμβόλιο: Ελάχιστοι ή ανύπαρκτοι οι κίνδυνοι μπροστά στα οφέλη

Ο κορυφαίος Έλληνας ερευνητής των ΗΠΑ κατηγορεί ευθέως τους αρνητές ότι παραλογίζονται και ότι προδίδουν την ανάγκη της ανθρωπότητας να επιβιώσει

«Οι κίνδυνοι από το εμβόλιο είναι ελάχιστοι ή ανύπαρκτοι μπροστά στα τεράστια οφέλη. Αν θέλουμε να ανοίξει σύντομα η κοινωνία και η οικονομία, το εμβόλιο θα πρέπει να αποφασίσουν να το κάνουν όλοι το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο προϊστάμενος του Τμήματος Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών για τον Καρκίνο στις ΗΠΑ, δρ. Γιώργος Παυλάκης.

Η πρόληψη είναι η φθηνότερη στρατηγική που θα εμποδίσει την διάδοση του ιού και τη σοβαρή νόσηση, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, κάνοντας έκκληση σε όσους διστάζουν να εμβολιαστούν, να περιμένουν με ανοιχτό μυαλό μέχρι την Άνοιξη, που θα υπάρχουν περισσότερες δόσεις εμβολίων, για να αποφασίσουν. Και επισημαίνει ότι τότε θα υπάρχει εμπειρία σε εκατομμύρια εμβολιασμένους παγκόσμια και ιδίως σε Αγγλία, Καναδά και Αμερική.

Ο κορυφαίος Έλληνας ερευνητής των ΗΠΑ κατηγορεί ευθέως τους αρνητές ότι παραλογίζονται και ότι προδίδουν την ανάγκη της ανθρωπότητας να επιβιώσει. Παράλληλα εκτιμά ότι ο SARS-COV-2 θα παραμείνει και θα συνεχίσει να κάνει επιδημίες, οπότε ίσως θα χρειαζόμαστε εμβολιασμούς κάθε λίγα χρόνια, ενώ αποκλείει την πιθανότητα ο ιός να γίνει ανθεκτικός στα εμβόλια το επόμενο διάστημα.

Ο δρ. Παυλάκης εξηγεί τι πρέπει να κάνουν οι αλλεργικοί, όσοι παίρνουν κορτιζόνη ή βιολογικούς παράγοντες, καθώς επίσης αν τελικά ο εμβολιασμένος εξακολουθεί να μεταδίδει τον ιό, τι συμβαίνει τελικά με την ανοσία και κατά πόσον βοηθούν τα μονοκλωνικά αντισώματα στον αγώνα εναντίον του φονικού ιού σε σχέση με τα εμβόλια.