Skip to main content

Παυλίδου: Ο Έλληνας ήταν επιτυχημένος γιατί ήταν εξωστρεφής λαός

Η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ υπογράμμισε ακόμη ότι οι εκλογές της Κυριακής αποτελούν τις πιο κρίσιμες μετά την μεταπολίτευση.

Την ανάγκη απόκτησης εξωστρέφειας που στη σύγχρονη πραγματικότητα αποτελεί το «κλειδί» για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη επισήμανε η καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νιόβη Παυλίδου σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό City International 106,1 και στο δημοσιογράφο Λάζαρο Γλούφτση.

«Θα πρέπει σ’ αυτό το παγκοσμιοποιημένο σκηνικό να μην φοβόμαστε την εξωστρέφεια. Πάντα κερδίζουμε όταν βλέπουμε πώς λειτουργούν οι άλλοι λαοί. Να κάνουμε τη χώρα μας μία σύγχρονη δημοκρατική χώρα που θα βαδίσει θαρρετά στο αύριο» είπε χαρακτηριστικά η κα Παυλίδου και συμπλήρωσε: « Ο Έλληνας από την ιστορία του ήταν επιτυχημένος γιατί ήταν εξωστρεφής λαός. Δημιούργησε αποικίες στα πέρατα του κόσμου, ανέπτυξε τη ναυτιλία και το εμπόριο. Ας μην φοβηθούμε λοιπόν σήμερα την ψηφιακή εποχή. Διαθέτουμε μορφωμένους ανθρώπους που μπορούν να συνεισφέρουν στο να κάνουμε το απαιτούμενο βήμα μπροστά».

Η Νιόβη Παυλίδου υπογράμμισε ακόμη ότι οι εκλογές της Κυριακής αποτελούν τις πιο κρίσιμες μετά την μεταπολίτευση και οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι είναι «το τέλος της αυταπάτης του καθενός μας».

«Θεωρώ ότι μ’ αυτές τις εκλογές κλείνει η περίοδος της μεταπολίτευσης που χαρακτηρίστηκε από εσωστρέφεια. Ξεκινήσαμε με καλές προθέσεις αλλά στην πορεία χάσαμε το δρόμο μας» τόνισε η κα Παυλίδου. «Τώρα πιο ώριμοι και πιο συνετοί θα πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε, να είμαστε ανοικτοί και να δώσουμε αυτοδυναμία στη ΝΔ γιατί πιστεύω πραγματικά ότι η ΝΔ είναι ανοικτή στα καλά στελέχη της κοινωνίας. Στα ικανά στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους που μπορούν να λειτουργήσουν πάνω σε ένα δημοκρατικό πρόγραμμα. Θα σχηματίσει μία κυβέρνηση χωρίς κομματικούς περιορισμούς αλλά με αξιόλογους ανθρώπους για να μπορέσουμε ως χώρα να κάνουμε ένα σταθερό βήμα».

Η ίδια επισήμανε επίσης ότι «η ΝΔ προτάσσει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση» γιατί μόνο έτσι το κράτος θα μετασχηματισθεί, θα γίνει λιτό και θα ελαφρύνει η καθημερινότητα των πολιτών.
«Το στοίχημα της ΝΔ είναι να δημιουργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης και να δώσει διέξοδο στους ανθρώπους για το πώς θα μπορέσουν να πορευτούν» εξήγησε η κα Παυλίδου. «Το βλέπουμε ότι η ψηφιακή κοινωνία σχηματίζεται γύρω μας ωστόσο υστερούμε λίγο ως χώρα στο θέμα αυτό γιατί φοβόμαστε ότι θα επιδράσει αρνητικά στην αγορά εργασίας. Η αλήθεια είναι ότι μετασχηματίζεται η εργασία, δηλαδή αναφύονται καινούργια επαγγέλματα που επειδή ακριβώς δεν μπορούμε να καταλάβουμε, εμείς τα φοβόμαστε. Το ζητούμενο είναι να δοθεί ένας σωστός επαγγελματικός προσδιορισμός ώστε να μπορέσουν να συνδεθούν τα προγράμματα σπουδών με τα καινούργια επαγγέλματα και να υπάρξει μία στοχευμένη δυνατότητα στους εργαζόμενους για επανακατάρτιση».

Η Νιόβη Παυλίδου εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι «η ΝΔ αποτελεί έναν πόλο που μπορεί να δώσει ώθηση στην Ελλάδα για ανάπτυξη και κυρίως να φέρει την κανονικότητα στη ζωή του τόπου μετά την καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν άφησαν όρθιο θεσμό για θεσμό. Δεν σταμάτησαν να παίζουν με τις αγωνίες μας συν το γεγονός ότι μας έφεραν κι ένα άλλο μνημόνιο ενώ θα σχίζανε τα πάντα με έναν νόμο. Και όχι μόνο αυτό. Καταπάτησαν ακόμη και θεμελιώδεις, δημοκρατικές αξίες της καθημερινότητάς μας με τις παρεμβάσεις τους στη δικαιοσύνη και με ένα σωρό νομοσχέδια όπως αυτά της παιδείας και της αυτοδιοίκησης. Έπαιξαν με τα νεύρα του ελληνικού λαού συν την κάκιστη συμφωνία που έφεραν για το Μακεδονικό . Έδειξαν ότι πορεύτηκαν με αλαζονεία χωρίς να πατάνε λίγο σ’ αυτό που τους ζητάει ο λαός. Αυτό θεωρώ καταστροφικό, την αλαζονική διακυβέρνηση και την παραβίαση κάθε δημοκρατικής συζήτησης με το λαό» κατέληξε η κα Παυλίδου.