Skip to main content

Παυλίδου: Πολυθεματικός τουρισμός στη Θεσσαλονίκη όλο τον χρόνο

Η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τα λουτρά, τις θερμές πηγές και τον ιατρικό τουρισμό για ανάπτυξη πολυθεματικού τουρισμού.

Στις δομές που μπορεί να αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη και να εξασφαλίσουν για την πόλη και τους πολίτες της καλύτερο βιοτικό επίπεδο και οικονομική ανάπτυξη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Νιόβη Παυλίδου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Europe One.

«Στη Θεσσαλονίκη μπορούμε να έχουμε πολυθεματικό τουρισμό όλο τον χρόνο. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει, καθώς έχουμε για παράδειγμα λουτρά, θερμές πηγές και ιατρικό τουρισμό. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να βελτιώσουμε την ποιότητα των τουριστικών προϊόντων που παρέχουμε. Μέχρι και σήμερα, ενώ έχουμε τουρίστες στην πόλη, βλέπουμε ότι δεν αυξάνονται τα έσοδα, επομένως δεν έχουμε τους τουρίστες που θα θέλαμε. Αυτό μπορούμε να το αλλάξουμε», είπε η κ. Παυλίδου.

Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε πως για να αναπτυχθεί περαιτέρω η Θεσσαλονίκη χρειάζεται να δοθεί λύση στο συγκοινωνιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και έχει ως συνέπεια να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης. «Θα πρέπει άμεσα να γίνουν οι διαγωνισμοί για τον ΟΑΣΘ, να συμμετέχουν όλοι, και δημόσιοι φορείς, και ιδιώτες και ΣΔΙΤ, με καθαρές διαδικασίες να αποκτήσουμε συγκοινωνίες που θα εξασφαλίζουν στους πολίτες ένα λογικό εισιτήριο και ποιοτικές μεταφορές», σημείωσε η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α'  Θεσσαλονίκης.

Η κ. Νιόβη Παυλίδου, μιλώντας για τα έργα που έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη να γίνουν αναφέρθηκε στο Λιμάνι και στη σύνδεσή του με τον σιδηρόδρομο, ώστε να υπάρξει αναβάθμιση των δραστηριοτήτων του και άνοδος στη διακίνηση εμπορευμάτων. Σημείωσε ακόμη ότι θα πρέπει να βελτιωθούν οι υποδομές του λιμανιού, ώστε να προσελκύει περισσότερα εμπορευματικά πλοία και κρουαζιερόπλοια και να κατασκευαστούν μεγάλοι οδικοί άξονες που θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη ακόμη και με ευρωπαϊκές πόλεις.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό η κ. Νιόβη Παυλίδου παρατήρησε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί την Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια. «Είναι τραγική η διαπίστωση ότι δεν μπορέσαμε συλλογικά να διαχειριστούμε με επιτυχία το προσφυγικό και σίγουρα πλήττονται από αυτό η Ιταλία και Ελλάδα, ίσως και η Ισπανία, που έχουν θαλάσσια σύνορα. Θα πρέπει στα σύνορα να εξακριβώνεται ποιοι μπαίνουν, να σηκώσουμε ως χώρα πολύ ψηλά το θέμα των ευρωπαϊκών συνόρων, ενδεχομένως θα πρέπει να ενισχυθεί η FRONTEX, η φύλαξη των συνόρων. Αυτός που εισέρχεται νόμιμα στη χώρα θα έχει μετά δικαιώματα και θα μπορεί να απασχοληθεί στην παραγωγή, να έχει δικαιώματα ενός πολίτη της ΕΕ. Αυτό που δημιουργεί προβλήματα είναι να διαπιστωθεί το ποιος μπαίνει, τι είναι και τι δικαιώματα έχει», ανέφερε.

Η κ. Παυλίδου αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα της ΝΔ για στοχευμένες προσλήψεις στο Δημόσιο, στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και των σωμάτων ασφαλείας, ενώ επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά αξιολόγηση δομών ώστε ο δημόσιος τομέας να είναι λιτός, ευέλικτος, αποτελεσματικός και δημιουργικός.

Σημείωσε τέλος ότι η ΝΔ αγωνίζεται ώστε να είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση και ανέφερε ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με άλλα κόμματα πλην αυτών που είναι «της κρίσης και της μίας χρήσης», όπως είχε αναφέρει και ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.