Skip to main content

Παυλίδου: Ρεαλιστικό το ασφαλιστικό σύστημα της ΝΔ

Η υποψήφια βουλευτής τόνισε πως το ασφαλιστικό της ΝΔ πλησιάζει τα συστήματα τα οποία εφαρμόζουν όλες οι ανεπτυγμένες κεντροευρωπαϊκές δημοκρατίες

«Η ειλικρίνεια και η αλήθεια είναι ένας σταθερός άξονας του πολιτεύεσθαι της ΝΔ. θα πάμε με σταθερότητα εκεί πού πρέπει για να υπάρξει εμπιστοσύνη στην οικονομία».

Με τη θέση αυτή η Καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νιόβη Παυλίδου ξεκαθάρισε, σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο της Δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100, ότι στόχος της ΝΔ είναι η σταθερότητα και η ασφάλεια του ασφαλιστικού συστήματος.

«Δεν υπάρχει καμία κρυφή ατζέντα. Το ασφαλιστικό που επεξεργάστηκε και κοστολόγησε σε κάθε πτυχή του η ΝΔ είναι ένα πάρα πολύ ρεαλιστικό σύστημα που πλησιάζει τα συστήματα τα οποία εφαρμόζουν όλες οι ανεπτυγμένες κεντροευρωπαϊκές δημοκρατίες» τόνισε η κα Παυλίδου.

Η ίδια εξήγησε ότι το όλο σύστημα στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: Ο πρώτος είναι υποχρεωτικός, αναδιανεμητικός, δημόσιος. Ο δεύτερος, υποχρεωτικός, κεφαλαιοποιητικός, δημόσιος ή ιδιωτικός (π.χ. Επαγγελματικά Ταμεία που μπορεί να συνεργάζονται με ιδιωτικούς φορείς για την καλύτερη απόδοση του χαρτοφυλακίου τους, υπό την αυστηρή εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος). Ο τρίτος, προαιρετικός, ιδιωτικός, εφόσον κάποιος επιθυμεί να έχει πρόσθετη ιδιωτική ασφάλιση.

«Ο δημοκράτης πολίτης είναι ένας ελεύθερος πολίτης που μπορεί να σχεδιάζει τη ζωή του. Δεν είναι ένας κρατιστής πολίτης που κρέμεται από το κράτος άρα έχει ανεβασμένο επίπεδο μόρφωσης. Η επαγγελματική αυτή ασφάλιση αρμόζει στο ανεβασμένο επίπεδο του ευρωπαίου δημοκράτη πολίτη μέσα από ένα θεσμικό πλαίσιο που τον κατοχυρώνει» τόνισε η Νιόβη Παυλίδου.

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ακόμη ότι «σήμερα κανείς δεν τολμάει να ανακοινώσει τις συντάξεις» γιατί «ο Νόμος Κατρούγκαλου πονάει».

«Τουλάχιστον 300.000 ασφαλισμένοι υποψήφιοι συνταξιούχοι αναμένουν συντάξεις επειδή δεν τολμούμε να εφαρμόσουμε το «Νόμο Κατρούγκαλου». Μην μιλάμε για το ασφαλιστικό λοιπόν. Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι θα επαναϋπολογιστούν όλα αυτά τα πράγματα» είπε η κα Παυλίδου και συνέχισε: «Επομένως αυτό το συνταξιοδοτικό με τους 3 πυλώνες δεν είναι τίποτε το εξωφρενικό. Πορεύεται με τον τρόπο αυτό όλη η Ευρώπη χωρίς σοβαρές ανατροπές για τους πολίτες. Τώρα αν σε μας θα χρειασθούν κάποιες διορθώσεις σε ποσά να τις δούμε».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Νιόβη Παυλίδου ανέφερε ότι αμέσως μετά τις εκλογές «δεν θα διαλυθεί η βουλή. Τα νομοσχέδια είναι έτοιμα και θα αρχίσει ένας αγώνας δρόμου για να προλάβουμε στο δεύτερο εξάμηνο του χρόνου να καταλάβει ο πολίτης την αλλαγή της σελίδας που θα έρθει».

«Η ΝΔ ετοιμάζεται με πειστικό πρόγραμμα, η στρατηγική του πολιτεύεσθαι είναι πάρα πολύ καθαρή εδώ και καιρό και πριν από τις εκλογές έτσι πορεύτηκε προσεγγίζοντας τους πολίτες και δίνοντας απαντήσεις στις αγωνίες τους» είπε χαρακτηριστικά η κα Παυλίδου.

Παράλληλα επισήμανε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι κοστολογημένο χωρίζοντας σε κάποιους τομείς και άξονες τα πρώτα προαπαιτούμενα, με μεγάλες λεπτομέρειες για το αν θα γίνουν προσλήψεις, τι θα μας κοστίσουν οι φοροελαφρύνσεις που έχει υποσχεθεί και έχει βάλει σε προτεραιότητα η ΝΔ για να κινηθεί η οικονομία γιατί χωρίς αυτές δεν πάμε πουθενά.

«Πιστεύουμε ότι θα δημιουργηθεί θετικό κλίμα στην οικονομία, ένα θετικό περιβάλλον για προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό αλλά και για την ανάπτυξη επενδύσεων στο εσωτερικό με την ελάφρυνση της φορολογίας και τα πράγματα θα πάνε καλύτερα απ’ ότι υπόσχεται το πρόγραμμα της ΝΔ» κατέληξε η κα Παυλίδου.