Skip to main content

Παυλίδου: Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι κοστολογημένο σε κάθε του βήμα

Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι καθαρό, καλογραμμένο και κοστολογημένο σε κάθε του βήμα, υπογράμμισε η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ Νιόβη Παυλίδου.

Η ανάκαμψη της οικονομίας μέσα από την προώθηση της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της ταλαιπωρημένης μεσαίας τάξης και την προσέλκυση επενδύσεων για τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ.

Τη θέση αυτή διατύπωσε η Καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης Νιόβη Παυλίδου κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στην εκπομπή «Μπροστά στα Γεγονότα» της ΕΡΤ1 και στο δημοσιογράφο Νίκο Μερτζάνη.

«Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι καθαρό, καλογραμμένο και κοστολογημένο σε κάθε του βήμα» είπε χαρακτηριστικά η κα Παυλίδου. «Θα ακολουθηθεί μία πολιτική ανάπτυξης με τις φοροελαφρύνσεις ώστε να καταφέρει να ανακάμψει η καημένη η μεσαία τάξη που τα τελευταία χρόνια εξαφανίσθηκε. Στόχος είναι, δίχως να λέμε μεγάλα λόγια, να δημιουργηθεί μία καλύτερη προοπτική για μικροεπενδύσεις στο εσωτερικό και την προσέλκυση μεγαλύτερων επενδύσεων από το εξωτερικό».

Η Νιόβη Παυλίδου εξήγησε ότι το μικρότερο πρόβλημα είναι το εργασιακό κόστος. Το πιο σοβαρό θέμα είναι η δημιουργία ενός καθαρού θεσμικού περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα -κάτι με το οποίο δεν ασχοληθήκαμε μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι ήταν στις πρώτες υποχρεώσεις μας προς τους θεσμούς- η καλύτερη δικαστική εξουσία για τις οικονομικές υποθέσεις και η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

«Τα υπερπλεονάσματα είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα γιαυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το οικονομικό επιτελείο του υπόσχονται ότι θα κάνουν τα πάντα- και θα το κάνουν- για να μειωθούν τα υπερπλεονάσματα και να ανακουφισθεί η μεσαία τάξη και η οικονομία» υπογράμμισε η κα Παυλίδου και συνέχισε: « Πώς θα το κάνουν; Δημιουργώντας ένα θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον με τη μείωση της φορολογίας -είδατε ότι και οι αγορές αντέδρασαν λίγο καλύτερα με την προοπτική ότι