Skip to main content

Παυλόπουλος από Βέλος:Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται τη Δημοκρατία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για την ιστορία του Βέλους και τον κομβικό ρόλο που έπαιξε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

Το αντιτορπιλικό πλοίο Βέλος, που έχει χαρακτηριστεί ως Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα και ελλιμενίζεται από τα μέσα Σεπτεμβρίου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.



Ο κ. Παυλόπουλος, υποδεχόμενος με τιμές από τον αντιπλοίαρχο, Σωτήρη Χαραλαμπόπουλο, και στελέχη του πλοίου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για την ιστορία του Βέλους και τον κομβικό ρόλο που έπαιξε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

 


«Το αντιτορπιλικό Βέλος κρύβει μέσα του μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της σύγχρονης ιστορίας του πολεμικού μας Ναυτικού αλλά και των Ενόπλων μας Δυνάμεων γενικότερα» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του μετά το πέρας της ξενάγησης και εξήγησε: «Το Βέλος κατά τη διάρκεια της δικτατορίας μέσα από το κίνημα του Ναυτικού, αποδεικνύει κάτι το οποίο γνωρίζουμε και ισχύει εις το διηνεκές. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αφοσιωμένες στη Δημοκρατία και υπερασπίζονται τη Δημοκρατία».

«Εκείνες οι παρεκβάσεις του παρελθόντος και κυρίως κατά την εφτάχρονη δικτατορία δεν είναι παρά διαλείμματα επίορκων αξιωματικών, που σε καμία περίπτωση δεν εξέφρασαν την πλειοψηφία των Ενόπλων Δυνάμεων», επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος και δήλωσε ευγνώμων προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό που υπηρετούν τη «βασική αρχή της Δημοκρατίας». Τόνισε ακόμη πως συμπαρατάσσονται στον «μεγάλο αγώνα» της διατήρησης της Δημοκρατίας, μία αρχή με κοιτίδα την Ελλάδα.

«Να κρατήσουμε αυτή την παρακαταθήκη του Βέλους, αιωνία η μνήμη όλων εκείνων οι οποίοι υπηρέτησαν την εποχή εκείνη τη δημοκρατία》 κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνεχάρη το Πολεμικό Ναυτικό για «το φρόνημα και την αποτελεσματικότητά του».



Ο αντιπλοίαρχος και τα στελέχη του πλοίου δώρισαν στον κ. Παυλόπουλο τιμητική πλακέτα που απεικονίζει το «Βέλος».