Skip to main content

Παυλόπουλος: Δεν χωρούν εκπτώσεις στη φύλαξη των συνόρων

Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη φύλαξη των εθνικών συνόρων, που αποτελεί ευθύνη και προνόμιο της ελληνικής πολιτείας.

Για τη φύλαξη των εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων «δεν χωρούν εκπτώσεις κυριαρχίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την αντιφώνηση του στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης.

Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, «η Ελλάδα καθορίζει κυριάρχως και το πώς διαμορφώνεται το εν γένει καθεστώς φύλαξης των συνόρων τούτων».

«Τα ελληνικά σύνορα, χερσαία και θαλάσσια», πρόσθεσε, «είναι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόνο που το ποια είναι τα σύνορα το καθορίζουμε εμείς, ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και η κυρίαρχη ελληνική πολιτεία και τα υπερασπίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως ακριβώς ταιριάζει στην ιστορία και την κυριαρχία μας. Εκπτώσεις σε αυτό δεν υπάρχουν».

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό Σώμα έχουν καταδείξει, προς κάθε κατεύθυνση ότι αντιμετωπίζοντας το τεράστιο προσφυγικό πρόβλημα που έχει προκύψει λόγω του πολέμου στην Μέση Ανατολή -με εστία τη Συρία- σέβονται απολύτως τον άνθρωπο.