Skip to main content

Παυλόπουλος: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή

Μήνυμα για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τις καθιερωμένες πρωτοχρονιάτικες ευχές στο Προεδρικό.

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην ομιλία του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της προεδρικής φρουράς.

«Tην Ελλάδα θα τη βρουν απέναντι, έτοιμη και ενιαία, να είστε βέβαιοι ότι θα υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια απέναντι σε οποιονδήποτε τα απειλεί. Ας το καταλάβουν καλά όσοι νομίζουν ότι η Ελλάδα θα υποχωρήσει έστω και κατά κεραία σε όσα της ανήκουν σύμφωνα με το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο» διεμήνυσε ο κύριος Παυλόπουλος.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη. «Αναγνωρίζει τα δίκαιά μας η διεθνής κοινότητα και η ΕΕ γιατί τα εδάφη και τα σύνορά μας και η ΑΟΖ είναι και δικά της» τόνισε ο ΠτΔ.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε την Τουρκία να ανοίξει το δρόμο για ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών, ενώ προειδοποίησε τους γείτονές μας, ότι «είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή εναντίον της πατρίδας μας».

Νωρίτερα ο κύριος Παυλόπουλος δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ευχές για το νέο έτος εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας.