Skip to main content

Παυλόπουλος για Κυπριακό: Πλήρης κυριαρχία, χωρίς εκπτώσεις

Δεν μπορεί η διεθνής κοινότητα, κυρίως η μεγάλη ευρωπαϊκή μας οικογένεια, να δέχεται αυτή την κατάσταση, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Η Ελλάδα παίρνει δύναμη όταν βλέπει την Κύπρο να προοδεύει, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος «η εικόνα ενότητας που δίνει πια ο κυπριακός λαός στα βασικά του θέματα, κάτι το οποίο είχαμε χρόνια πολλά να δούμε, μας δίνει σήμερα την δύναμη να διεκδικήσουμε τη λύση, την οποία δικαιούται η Κύπρος».

«Δεν μπορεί η διεθνής κοινότητα, κυρίως η μεγάλη ευρωπαϊκή μας οικογένεια, να δέχεται αυτή την κατάσταση. Αυτό πρέπει να τελειώσει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο που ξέρουμε τι σημαίνει: Πλήρη κυριαρχία της Κύπρου, χωρίς εκπτώσεις» τόνισε.

Επισήμανε ακόμη ότι Ελλάδα και Κύπρος «δεν μεγαλοπιάνονται», αλλά «γνωρίζουν ότι έχουν ένα ρόλο, με βάση την ιστορία και τον πολιτισμό τους, να διαδραματίσουν στην Ευρώπη η οποία χειμάζεται με τον τρόπο της».

«Πάμε σε ευρωεκλογές που είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Θα κριθεί το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης από αυτές, εάν επικρατήσουν οι δυνάμεις του λαϊκισμού που αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού και ακόμη παραπέρα, αν συνεχίσουν να εφαρμόζονται πολιτικές που ροκανίζουν το Κοινωνικό Κράτος και διευρύνουν τις ανισότητες. Τότε όλα αυτά τα τεράστια βήματα του παρελθόντος που έγιναν με «τόση φρόνηση και τόσο κόπο» - για να χρησιμοποιήσω την φράση του τόσο αγαπημένου μας ποιητή- να πάνε χαμένα. Και εμείς εδώ είμαστε αποφασισμένοι αυτά να τα υπερασπιστούμε» υπογράμμισε.