Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
x

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδέχθηκε στο Μέγαρο σήμερα τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό

Πάνω απ’ όλα είναι ο άνθρωπος, ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό.

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον κ. Αγοραστό για την προσπάθεια που κατέβαλε ο ίδιος προσωπικά, τόσο για την εξοικονόμηση ευρωπαϊκών πόρων για την αυτοδιοίκηση, όσο και για την αντιμετώπιση των αυξημένων προσφυγικών ροών.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση απέδειξε ότι ξέρει να χειρίζεται αυτό το μείζον θέμα, με τρόπο που ενισχύει τους κατοίκους και που σέβεται την αξία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγοραστός διαβεβαίωσε ότι «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προσδιορίσουμε θετικά τη ζωή της τοπικής αυτοδιοίκησης». Όπως εξήγησε, καταφέραμε από το πουθενά να λάβουμε 1,7 δισ. ευρώ, αλλάζοντας τη χρηματοδοτική αρχιτεκτονική της Ευρώπης για το ΕΣΠΑ.

Ωστόσο, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την αμφιβολία του σχετικά με τη διαχειριστική επάρκεια, ικανότητα και ταχύτητα του κρατικού μηχανισμού. «Πρέπει να υπάρξει μία ριζική αλλαγή ώστε να αρθούν όλα τα εμπόδια για τους ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν» τόνισε χαρακτηριστικά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ