Τρίτη 20 Αυγούστου 2019
x

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απέδωσε έπαινο εκ μέρους της Πολιτείας στους νέους και τις νέες που προετοιμάζονται για την πρόκριση

Με λόγια καρδιάς, λόγια παρακίνησης και έμπνευσης υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, 45 μεγάλους αθλητές-υπότροφους του Ιδρύματος Λεβέντη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απέδωσε έπαινο εκ μέρους της Πολιτείας στους νέους και τις νέες που προετοιμάζονται για την πρόκριση - κάποιοι την έχουν ήδη εξασφαλίσει- στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. «Εκπροσωπείτε το πρότυπο της Αριστείας» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους αθλητές και τις αθλήτριες.

«Τούτο σημαίνει ότι η Αριστεία σας συντίθεται, με άκρως αρμονικό τρόπο, από τα τρία συστατικά στοιχεία του Ολυμπιακού Πνεύματος» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εν συνεχεία τους ανέλυσε τη σημασία κάθε μίας λέξης των τριών στοιχείων του Ολυμπιακού Πνεύματος: Το Ωραίο, Το Μεγάλο και το Αληθινό!

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέχισε λέγοντας: «Ο Διονύσιος Σολωμός μας έχει αφήσει παρακαταθήκη ότι “ το Έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές”. Aυτό υπηρετείτε! Αυτό θα υπηρετήσετε! Αυτούς τους όρους θα βάλετε και στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες! Θέλω να θυμάστε ότι αυτά τα λόγια είναι λόγια της ίδιας της Πολιτείας. Δεν είναι προσωπικές μου απόψεις. Αυτή είναι η θέση της απέναντί σας! Απέναντι σε εσάς που έχετε αναλάβει ένα τόσο σημαντικό έργο. Και εύχομαι να συνεχίσετε σε αυτόν το δρόμο της δημιουργίας που τον έχουμε τόσο ανάγκη. Γιατί μέσα από τέτοια παραδείγματα μπορούμε να σηκώσουμε, όπως της αρμόζει άλλωστε για  την ιστορία και την προοπτική της, την Ελλάδα, όχι απλώς λίγο ψηλότερα, αλλά πολύ περισσότερο ψηλά απ΄ όσο μπορεί κάποιοι να νομίζουν».  

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβησαν ο κολυμβητής του ύπτιου Απόστολος Χρήστου, ο ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης, ο κολυμβητής Κριστιάν Γκολομέεβ, η αθλήτρια του στίβου Μαρία Μπελιμπασάκη και ο Έλληνας πρωταθλητής του στίβου Κώστας Δουβαλίδης, ο Κύπριος αθλητής του στίβου Μίλαν Τραϊκοβιτς, η πρωταθλήτρια του καράτε Ελένη Χατζηλιάδου, αθλήτρια του άλματος εις ύψος Τατιάνα Γκούσιν ανάμεσα σε πολλούς άλλους. Εκεί ήταν και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Λεβέντη Χάρης Δαυίδ, ο επί τέσσερις φορές αρχηγός της ελληνικής αποστολής σε Ολυμπιακούς Αγώνες Γιάννης Παπαδογιαννάκης και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.
 
Εδώ και 20 χρόνια, από το 1999, το Ίδρυμα Λεβέντη, παρέχει οικονομική ενίσχυση, μέσω υποτροφιών σε αθλητές που προετοιμάζονται για πρόκριση ή συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα τελευταία 4 χρόνια -και έως τους Ολυμπιακούς του Τόκιο- συνοδοιπόροι σε αυτήν την προσπάθεια ενίσχυσης των Ελλήνων αθλητών είναι δύο ακόμη Ιδρύματα, η Ελληνική Πρωτοβουλία και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Οι αθλητές και οι αθλήτριες, μετά την επίσκεψή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, μετέβησαν στο Ζάππειο σε εκδήλωση βράβευσης των φετινών υπότροφων του Ιδρύματος Λεβέντη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ