Skip to main content

Παυλόπουλος: Η ΕΕ να εγκαταλείψει την απαράδεκτη τακτική ανοχής προς την Τουρκία

Να επιβάλει αμέσως αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία για την ωμή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου ζήτησε από την Ευρώπη ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Συνθήκη της Λωζάνης, κατά την θεσμική της ιδιοσυστασία, δεν επιδέχεται οιασδήποτε μορφής αναθεώρηση, η δε Μουσουλμανική Μειονότητα στην Ελληνική Θράκη είναι αμιγώς Θρησκευτική, τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος σημειώνοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να εγκαταλείψει την απαράδεκτη τακτική ανοχής και να επιβάλει αμέσως αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία για την ωμή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ως προς την Συνθήκη της Λωζάνης και ως προς την κατοχή εδάφους της Μαρτυρικής Κύπρου για 48 και πλέον χρόνια».

Μιλώντας στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «Ο Σκουφάς» – υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – που ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπιος Παυλόπουλος ανέπτυξε το θέμα «Η διαχρονική προκλητική παραβατικότητα της Τουρκίας κατά την εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης: Το ζήτημα των Μειονοτήτων».