Skip to main content

Παυλόπουλος: Κλειδί για το δημογραφικό η προστασία των πολυτέκνων

Με τη διοίκηση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την ανάγκη προστασίας της πολύτεκνης οικογένειας για την αντιμετώπιση του μείζονος δημογραφικού προβλήματος, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.

Στα πλαίσια της συνάντησης, η οποία τείνει να γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι: “η οικογένεια είναι θεμέλιο της κοινωνίας για τους Έλληνες και η πολύτεκνη Οικογένεια είναι πυρήνας της οικογένειας».

Όπως σημείωσε: “Τούτο προκύπτει, ευθέως, ως κορυφαίο θεσμικό πρόταγμα, και από το Σύνταγμά μας, το οποίο, στο άρθρο 21 παρ. 1 και 2, επιφυλάσσει εμβληματική, κυριολεκτικώς, προστασία, εκ μέρους του κράτους, στην πολύτεκνη οικογένεια».

Παράλληλα, σημείωσε, ότι η επιλογή αυτή του Συντακτικού Νομοθέτη στοχεύει στο να υπενθυμίζει, στο διηνεκές, και στις τρεις κρατικές εξουσίες, ότι η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέσα αντιμετώπισης του μείζονος δημογραφικού προβλήματος, η επιδείνωση του οποίου διαβρώνει δραματικά τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και υπονομεύει επικίνδυνα την προοπτική της.