Skip to main content

Παυλόπουλος: Νόμιμες οι αξιώσεις μας έναντι της Γερμανίας

Υπέρ της διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία τάχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τα Σφακιά, όπου παρευρέθηκε σήμερα.

Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου είναι νομικά ενεργή και η συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων προς το σκοπό αυτό αδιαπραγμάτευτη, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που παρευρέθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις για την ανακήρυξη του Καλλικράτη Σφακίων ως μαρτυρικού χωριού με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της σφαγής στις 8/11/1943.

Μέσα σε κλίμα ιερής μνήμης και μακριά από κάθε λογική αντεκδίκησης, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την επιστροφή του κατοχικού δανείου. «Ο κοινός μας ευρωπαϊκός νομικός πολιτισμός επιβάλλει τη σχετική απόφαση να τη λάβει αρμόδιο δικαστικό φόρουμ με βάση το σύνολο του εφαρμοζόμενου εν προκειμένω διεθνούς δικαίου» ανέφερε σε δηλώσεις του και πρόσθεσε: «Όλοι είμαστε ενωμένοι και η Βουλή των Ελλήνων θα κάνει τη δουλειά της με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις ενωμένες...»

και Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκρουσε τον κίνδυνο για τα μορφώματα του ρατσισμού και του ναζισμού που κάνουν ολοένα και περισσότερο την εμφάνισή και επεσήμανε: «Εμείς οι Έλληνες δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε αυτά μορφώματα να βρουν τροφή για να επιβιώσουν, όπως ακριβώς είχε γίνει και στον Μεσοπόλεμο, όπου οι συνθήκες τότε το επέτρεψαν. Αυτό πρέπει να αλλάξει το συντομότερο δυνατό, πριν ακόμα και από τις ευρωεκλογές, διότι θα είναι αργά εάν θα φτάσουμε στην περίοδο των ευρωεκλογών. Όλα αυτά τα μορφώματα αποκτούν οντότητα και ουσία μέσα στο ιερό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» κατέληξε ο ΠτΔ.