Skip to main content

Παυλόπουλος προς μαθητές: Να επιδιώκετε την αριστεία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε στους μαθητές να τιμούν τους δασκάλους τους αλλά και τους γονείς για τις θυσίες που υφίστανται.

Να επιδιώκουν την αριστεία παρότρυνε τους μαθητές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από το 14ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω όπου παρέστη για τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς.

«Τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει στον δρόμο προς την πρόοδο αν είσθε αποφασισμένοι. Γι’ αυτό δεν πρέπει να σας προβληματίζει η Αριστεία αλλά, όλως αντιθέτως πρέπει να επιδιώκετε να είσθε άριστοι, αφού έτσι μπορείτε να επιτύχετε την τελική σας κοινωνική - και όχι μόνο - καταξίωση» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συνέστησε ακόμη στους μαθητές να τιμούν τους δασκάλους τους για την «ανεκτίμητη εκπαιδευτική προσφορά τους», αλλά και τους γονείς τους για τις θυσίες που υφίστανται, προκειμένου τα παιδιά τους «ν' ανοίξουν την περπατησιά τους στον δρόμο της ζωής και της δημιουργίας».

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος συμβούλευσε τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες να μελετούν ευσυνείδητα και μεθοδικά και υπογράμμισε ότι κανένας «δείκτης ευφυΐας» δεν αντικαθιστά τη μελέτη. Ταυτόχρονα, σημείωσε πόσο σημαντικό είναι να αγαπούν αυτό που μελετούν, δίχως βέβαια, όπως ανέφερε, να θεωρούν ό,τι μελετούν ως «θέσφατο» σε βαθμό που να καταπιέζει τις δικαιολογημένες απορίες, οι οποίες αναφύονται σταδιακώς καθώς εμβαθύνουν στη γνώση. Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν πρέπει να υποτιμούν ότι το προϊόν της κριτικής μελέτης είναι εκείνο που διαμορφώνει, εν τέλει, την προσωπικότητά τους και τον χαρακτήρα τους.