Skip to main content

Βαλκανικό παζάρι με αντίκες στο Άγαλμα Βενιζέλου προτείνει ο Μάρδας

Σύσκεψη με θέμα την πρόταση/ανάδειξη πολιτιστικών δράσεων που αφορούν την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε χθες στο υπ. Πολιτισμού

Στο υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη χθες, σύσκεψη με θέμα την πρόταση/ανάδειξη πολιτιστικών δράσεων που αφορούν την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Δημήτρης Μάρδας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης κατέθεσε τρεις προτάσεις. Η πρώτη αφορά στη δημιουργία ενός διεθνούς παζαριού αντικών, που μπορεί να λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα με πιστοποιημένους αντικέρ προερχόμενους από όλες τις Βαλκανικές χώρες. Τόπος έκθεσης των εκθεμάτων τους, η περιοχή γύρω από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Η δεύτερη πρόταση φέρει τον τίτλο «Το οδοιπορικό του Μεγάλο. Ευ Αλεξάνδρου», μια δράση που συνδέεται με τον πολιτισμό και την τουριστική ανάδειξη της Μακεδονίας και η οποία μπορεί να αναπτυχθεί σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Τουρισμού της Τουρκίας, Αιγύπτου και Ισραήλ. Σε μεταγενέστερους χρόνους στο προτεινόμενο σχέδιο μπορεί να ενταχθεί η Συρία και το Αφγανιστάν. Όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενο memo του, o κ. Μάρδας είχε προτείνει στο οδοιπορικό να συμμετέχουν και πολυεθνικές εταιρίες.

Η τρίτη πρόταση αφορά τη «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη», μια πρωτοβουλία με πολλές δράσεις σε ανάπτυξη από το 2016 και μετά, από τον Εμπορικό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης και από συνεργαζόμενους με αυτόν φορείς.