Skip to main content

«Παζολίνι» με τον Ένκε Φεζολλάρι στο Θέατρο Αυλαία

Μέσα σε 1 ώρα ο θεατής θα βρεθεί στην Όστια Ντελ Μάρε στο σημείο που βρέθηκε άγρια δολοφονημένος ο Μέγας Παζολίνι ξετυλίγοντας το κουβάρι της ζωής του

Η παράσταση «Παζολίνι» με τον Ένκε Φεζολλάρι, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Καρυστινού, ανεβαίνει την Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στο Θέατρο Αυλαία.

Μέσα σε μία ώρα ο θεατής θα βρεθεί στην Όστια Ντελ Μάρε στο σημείο όπου βρέθηκε άγρια δολοφονημένος ο Μέγας Παζολίνι, ξετυλίγοντας το κουβάρι της ζωής οπού σαν τα πλάνα των ταινιών του αφηγούνται την πορεία του Αιρετικού Καλλιτέχνη. Θραύσματα και αναμνήσεις, οι έρωτες, οι ταινίες, τα γραπτά του, η μητέρα και ο πατέρας, οι δίκες του αναρίθμητες και πάντα εκείνος Αθώος. Ποιος σκότωσε τον Πιερ Πάολο Παζολίνι αναρωτιόμαστε όλοι μαζί.

Μια παράσταση βασισμένη στο βιβλίο του Γιάννη Σολδάτου «Όταν ο Παζολίνι συνάντησε το αγόρι που του πρόσφερε το θάνατο» και σε ντοκουμέντα, αρχεία, κείμενα και συνεντεύξεις του ίδιου του Παζολίνι.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Μια παράσταση βασισμένη στο βιβλίο του Γιάννη Σολδάτου «Όταν ο Παζολίνι συνάντησε το αγόρι που του πρόσφερε το θάνατο» και σε ντοκουμέντα, αρχεία,κείμενα και συνεντεύξεις του ίδιου του Παζολίνι.

Στις 2 Νοεμβρίου του 1975, μια ομάδα παιδιών που πήγαιναν να παίξουν ποδόσφαιρο στην περιοχή της Όστιας, εκεί που βρίσκονταν οι εργατικές συνοικίες της Ρώμης, ανακαλύπτει το κατακρεουργημένο σώμα του Πιερ Πάολο Παζολίνι. Ένας σημαντικός διανοούμενος, συγγραφέας, κινηματογραφιστής, πολιτικά στρατευμένος, πληρώνει με την ίδια του τη ζωή το δικαίωμα να μιλάει καθαρά και να λέει την αλήθεια. Οι φήμες οργιάζουν: ποιος σκότωσε άραγε τον Παζολίνι; Ένα νεαρό αγόρι, ο Πίνο Πελόζι, ομολογεί και φυλακίζεται, όμως η Ιταλία ξέρει ότι πρόκειται για μια πολιτική δολοφονία. Χρόνια μετά ο Πελόζι βγαίνει από την φυλακή και αποκαλύπτει τελικά τις συνθήκες θανάτου του μεγάλου δημιουργού, όμως το ερώτημα παραμένει αναπάντητο: ποιος όπλισε το χέρι των δολοφόνων;

Ξεκινώντας από την στιγμή του θανάτου, κι ενώ ένας επιθεωρητής βρίσκεται στον τόπο του εγκλήματος μαζεύοντας τα κομμάτια ενός νεκρού σώματος, ο Πιερ Πάολο Παζολίνι στο δικό του «καθαρτήριο» εξομολογείται τη ζωή του από τα παιδικά του χρόνια, την πολιτική του θέση, τη σχέση του με την τέχνη και την ποίηση, αναζητά τα πρόσωπα που τον σημάδεψαν, ομολογεί τις αντιφάσεις που τον βασάνιζαν και οδηγεί τον θεατή να ανακαλύψει την αλήθεια, ενώνοντας τα κομμάτια ενός πάζλ που ακόμα ψάχνει μια λύση.

Πληροφορίες Παράστασης

Παράσταση: Δευτέρα 19 & Τρίτη 20 Νοεμβρίου ώρα 21:00

Δραματουργική επεξεργασία -σκηνοθεσία: Αγγελική Καρυστινού

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό- ανέργων

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης

Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδρόπουλου

Βίντεο: Σπύρος Παπαρούλιας

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Αγγελίτσα

Παραγωγή: Όψεις Πολιτισμού

Ερμηνεύει ο Ένκε Φεζολλάρι

Διάρκεια: 70’

Πληροφορίες –Κρατήσεις : Θέατρο Αυλαία 2310230013, Καραβέλη Βάσια 2310257218, 6909205621