Skip to main content

Παιχνίδι ποδοσφαίρου με κλειστά μάτια - Το μήνυμα Ζαγοράκη (vid)

Η αθλητική δράση «Μια μπάλα για όλους» θα πραγματοποιείται καθημερινά μέχρι το τέλος της ΔΕΘ από τις 19:00 έως τις 21:00 μπροστά από το περίπτερο 14

Μήνυμα στήριξης των παιδιών με προβλήματα όρασης και διάδοσης τους αθλητικού πνεύματος για όλους έστειλαν από την 84η ΔΕΘ ο μικρός Λέανδρος και ο ευρωβουλευτής και πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 Θοδωρής Ζαγοράκης.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι ποδοσφαίρου με κλειστά μάτια, το οποίο εντάσσεται στη διεθνή καμπάνια "Μια μπάλα για όλους" από το Όραμα Νέων Youthorama.

"Η παγκόσμια καμπάνια «A Ball for All» έχει ως στόχο τη δωρεάν δι­ανομή μπαλών και για τυφλά παιδιά. Είναι μια μπάλα σχεδιασμένη να είναι ελαφρύτερη από τη μπάλα που χρησιμοποιείται στο ποδό­σφαιρο τυφλών, μικρότερου μεγέθους και με ενσωματωμένα κου­δουνάκια, ειδικά για να παίζουν και παιδιά με πρόβλημα όρασης" τόνισε ο δημιουργός της ειδικής μπάλας Ηλίας Μάστορας από το σωματείο Όραμα Νέων Youthorama.

"Η ήττα μου από τον Λέανδρο είναι από τις λίγες που έχω αποδεχθεί. Εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά πρέπει να παίρνουμε παραδείγματα από αυτά τα παιδιά και να δούμε ότι με δύναμη και θέληση πόσα μπορούμε να πετύχουμε" δήλωσε ο κ. Ζαγοράκης.



Η ξεχωριστή αυτή καμπάνια υποστηρίχθηκε την πρώτη της χρονιά από το Erasmus+ Αθλητισμός, UEFA Foundation for Children, Save the Dream Qatar Foundation, Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθη­σης – Erasmus+ Νεολαία. Μέσω αυτών των προγραμμάτων αλλά και άλλων χορηγών, έχουν ήδη μοιραστεί πάνω από 3.000 μπάλες σε 99 χώρες στις 5 ηπείρους.


Φέτος, στη δεύτερη χρονιά της καμπάνιας, το εκπαι­δευτικό πρόγραμμα υποβλήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και πιστοποιήθηκε για όλα τα σχολεία της χώρας μας από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Η ετήσια πιλοτική του φάση υπο­στηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύ­ρος Νιάρχος και περιλαμβάνει τη δωρεάν διανομή εκπαιδευτικού πακέτου για κάθε παιδί και κάθε σχολική μονάδα όπου φοιτά.

"Στόχος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στο παιχνίδι" ανέφερε η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ροζαλί Μπέντζαμιν.

Η αθλητική δράση θα πραγματοποιείται καθημερινά μέχρι και το τέλος της ΔΕΘ από τις 19:00 έως τις 21:00 μπροστά από το περίπτερο 14.