Skip to main content

ΠΕΔΚΜ σε κυβέρνηση: Να υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις για τη Θεσσαλονίκη

Δεν μπορεί κανείς να βγάλει από το DNA μας την αγάπη και τον σεβασμό μας για τη ΔΕΘ, τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναγνωρίζοντας το βαρύ πλήγμα για την οικονομία και την ιστορία της Θεσσαλονίκης από την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ι. Καϊτεζίδης εκφράζει την ολόθερμη υποστήριξή του σε κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο να μετριάσει τις οικονομικές και αναπτυξιακές συνέπειες από την δυσμενή αλλά ταυτόχρονα αναγκαία εξέλιξη λόγω της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Πρωταρχικό μέλημα παραμένει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, είναι όμως την ίδια ώρα καλοδεχούμενη η εύστοχη προσπάθεια για μετεξέλιξη της ΔΕΘ σε ένα πολιτικο- οικονομικό forum με την ενεργό συμμετοχή όλων των φορέων που εκφράζουν τη δυναμική της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τον κ. Καϊτεζίδη, είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης και προσωπικά του δημάρχου Κ. Ζέρβα για δημόσιο διάλογο με τους φορείς της πόλης προκειμένου να υποστηρίξουμε μία σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες με βασικούς άξονες την επόμενη μέρα της οικονομίας για τη χώρα και την κεντρική Μακεδονία ιδιαίτερα, όπως επίσης και τα φλέγοντα ζητήματα της Θεσσαλονίκης από τον ΟΑΣΘ και το Μετρό μέχρι την ανακύκλωση και τους ελεύθερους χώρους.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχοντας σε τηλεδιάσκεψη με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον Υπουργό ΥΜΑΘ, τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, τον Πρόεδρο της ΔΕΘ και 19 εκπροσώπους φορέων της πόλης ζήτησε από τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς να υποστηρίξουν ομόψυχα κάθε πρωτοβουλία με θετικό οικονομικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο.

Ταυτόχρονα κάλεσε την κυβέρνηση και όλες τις αρμόδιες αρχές να κάνουν αυτό που δεν έχουν καταφέρει οι προηγούμενες κυβερνήσεις: να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που αναμένει η Θεσσαλονίκη για να πάρει οξυγόνο ανάπτυξης, έγκαιρα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις, αλλά και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Η παρούσα κυβέρνηση τα έχει καταφέρει σε δύσκολους τομείς, όπως η υγειονομική κρίση και τα εθνικά θέματα. Ας είναι το ίδιο αποτελεσματική και σε θέματα της καθημερινότητας των Βορειοελλαδιτών.

«Δεν μπορεί κανείς να βγάλει από το DNA μας την αγάπη και τον σεβασμό μας για τη ΔΕΘ, που είναι συνυφασμένη με την ιστορία και την ταυτότητα της Θεσσαλονίκης. Παρά τους δύσκολους υγειονομικούς καιρούς παραμένει φάρος ανάπτυξης, εξωστρέφειας και πολιτισμού στέλνοντας μέσα από τη μετεξέλιξή της σε forum ένα ισχυρό μήνυμα ότι μέσα στις συνθήκες που βιώνουμε πρέπει να μάθουμε να επιβιώνουμε με ευελιξία και προσαρμοστικότητα», τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Καϊτεζίδης.