Skip to main content

Πευκοχώρι Χαλκιδικής: Πρόστιμα για όσους δεσμεύουν χώρο στην παραλία

Tο φαινόμενο της δέσμευσης χώρου με ομπρέλες, ψάθες, πετσέτες και άλλα προσωπικά αντικείμενα είχε πάρει μεγάλη έκταση τα προηγούμενα χρόνια.

Να απαλλαγούν από το φαινόμενο της εναπόθεσης παντός τύπου αντικειμένων με τα οποία παραθεριστές δεσμεύουν χώρο στην παραλία αποσκοπούν στο Πευκοχώρι της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Στον δημοφιλή προορισμό του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής το φαινόμενο της δέσμευσης χώρου με ομπρέλες, ψάθες, πετσέτες  και άλλα προσωπικά αντικείμενα είχε πάρει μεγάλη έκταση τα προηγούμενα χρόνια και δημιουργούσε πρόβλημα σε λουόμενους που ήθελαν να απολαύουν την παραλία.

Το τοπικό συμβούλιο του οικισμού προχώρησε σε μια ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι όποιος προχωρά σε δέσμευση χώρου θα τιμωρείται με το προβλεπόμενο πρόστιμο:

«ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ η εναπόθεση προσωπικών αντικειμένων από αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί  με σκοπό τη δέσμευση κομματιού της παραλίας και επίσκεψη της ίδιας αργότερα μέσα στην ημέρα. Σε αντίθετη περίπτωση, αντικείμενα που βρίσκονται παρατημένα θα συλλέγονται από τις τοπικές αρχές και θα επιστρέφονται μετά την πληρωμή προστίμου».

Η ανακοίνωση μάλιστα αναρτήθηκε εκτός από τα ελληνικά και στα αγγλικά, σερβικά και ρωσικά ώστε να γίνει κατανοητό από όλους τους τουρίστες της περιοχής.