Skip to main content

Η εκτόνωση στη ΝΔ Θεσσαλονίκης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης

Η κατευναστική παρέμβαση της Βίκυς Ευταξά, η επίσκεψη του κυβερνήτη της Αγ. Πετρούπολης και μία υποψηφιότητα που ετοιμάζεται για την ΠΚΜ.

-Χαμηλώνουν τους τόνους της εσωκομματικής αντιπαράθεσης στη ΝΔ Θεσσαλονίκης, καθώς φαίνεται ότι η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διοικούσας λειτούργησε κατευναστικά. Ο διάλογος ανάμεσα στη Βίκυ Ευταξά και τους προέδρους των ΝΟΔΕ της Θεσσαλονίκης είχε ευεργετικά αποτελέσματα κι έτσι βρέθηκε ότι η πηγή του... κακού τελικά ήταν στην Αθήνα. Η κ. Ευταξά σε συνάντησή της με τους δημοσιογράφους απέδωσε και ένα μέρος της ευθύνης για την εσωστρέφεια που παρουσιάζεται στη ΝΔ Θεσσαλονίκης και σε δημοσιεύματα, όμως τελικά αποδείχτηκε ότι εφόσον υπήρχε καπνός, υπήρχε και φωτιά. Και τη φωτιά την άναψε η ανακοίνωση του γραμματέα Οργανωτικού, Βασίλη Σπανάκη. Και για να κλείνει το θέμα, καλό είναι στη ΝΔ κεντρικά να κατανοήσουν το ρόλο της Διοικούσας Επιτροπής της Θεσσαλονίκης και τη σημασία του οργάνου. Όπως είπε και η κ. Ευταξά είναι ισόβαθμη και ισότιμη με τους γραμματείς του κόμματος, γι' αυτό και τον πρόεδρο της Διοικούσας τον ορίζει ο αρχηγός και δεν λογοδοτεί σε κανέναν άλλο, ούτε χρειάζεται ενδιάμεσους... Γι' αυτό και την επιστολή της για να αρθεί η «παρανόηση» που είχε γίνει δεν την έστειλε μόνον στον κ. Σπανάκη, αλλά και στον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη και στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μιχάλη Μπεκίρη.

-Στη Θεσσαλονίκη έρχεται την επόμενη Πέμπτη ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας. Οι σχέσεις με την περιοχή έχουν καλλιεργηθεί εδώ και πολύ καιρό από τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργο, καθώς ήδη έχει υπογραφεί μνημόνιο τριετούς συνεργασίας της Χαλκιδικής με την Αγία Πετρούπολη. Γι' αυτό και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας προετοιμάζει εδώ και καιρό αυτή την επίσκεψη του κυβερνήτη, όπως είχε συνεννοηθεί νωρίτερα με το δεξί του χέρι, που είχε επισκεφτεί πριν από περίπου ενάμιση μήνα τη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια. Στο επίκεντρο το σημαντικό φόρουμ, με τη συμμετοχή των παραγωγικών φορέων της περιοχής, που πάντως είναι σε δύσκολη μέρα και ώρα, καθώς έρχεται στη μοναδική κενή μέρα μεταξύ των κορυφαίων επετείων της 26ης και 28ης Οκτωβρίου για τη Θεσσαλονίκη.

-Αποφασισμένος να διεκδικήσει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το 2019 είναι ο Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος συνεχίζει με την κίνησή του τις επισκέψεις σε όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης, στήνοντας ουσιαστικά το περιφερειακό του προφίλ. Ο κ. Μαγκριώτης παίρνει μάλιστα και θέσεις σε όλα τα τοπικά ζητήματα, καταρτίζοντας έτσι μια συγκεκριμένη ατζέντα εν όψει των περιφερειακών εκλογών κι ας είναι μακριά. Το ίδιο όμως φαίνεται να κάνει και ο νυν περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος δε χάνει ευκαιρία να αφήνει υπονοούμενα ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου πέταξε το γάντι της συνεργασίας στην παράταξη του Γιάννη Ιωαννίδη, αφού ζήτησε να μπει στο διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, που έχει συνδέσει το όνομά του με τον πολιτισμό στη Θεσσαλονίκη, Βασίλης Γάκης. Ο περιφερειάρχης μάλιστα είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι μια τέτοια συνεργασία έχει ορίζοντα και το 2019...

-Έχουμε μπερδευτεί με το πρόγραμμα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά είχε διαρρεύσει ότι ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην πόλη και τις τρεις μέρες και θα παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις της 26ης και 28ης, ενώ εξέταζε και επίσκεψη σε Αμφίπολη και Πρώτη Σερρών, όπως και εγκαίνια (στις 27) των νέων γραφείων της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Ακολούθως μάθαμε ότι θα είναι στη Θεσσαλονίκη μόνο μια μέρα (26), δε θα επισκεφτεί Αμφίπολη και Πρώτη, δε θα κάνει εγκαίνια των γραφείων και πιθανώς να δώσει το παρόν στην παρέλαση της 28ης. Τα υπόλοιπα σε ένα διήμερο του Νοεμβρίου... Τώρα προκύπτει ότι η 27η Οκτωβρίου θα αφιερωθεί από τον πρόεδρο της ΝΔ σε επίσκεψη στο Άγιον Όρος και στις μονές Ιβήρων και Σταυρονικήτα, με διανυκτέρευση στη Σίμωνος Πέτρας...
Ο Βόρειος