Skip to main content

Πώς περιγράφει την επόμενη ημέρα στο Λονδίνο ο Σπύρος Πέγκας

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού βρισκόταν στη βρετανική πρωτεύουσα μαζί με αντιπροσωπεία του δήμου για τη διοργάνωση προωθητικής εκδήλωσης της πόλης.

Στη βρετανική πρωτεύουσα βρισκόταν χθες, ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας μαζί με μέλη της αντιπροσωπείας του δήμου που θα συμμετάσχουν σήμερα σε προωθητική εκδήλωση του δήμου Θεσσαλονίκης για την πόλη.

«Είχαμε μπει ήδη στο ξενοδοχείο στην περιοχή του Paddington όταν τηλεφώνησα σε μέλος της αντιπροσωπείας μας, στη Δήμητρα Νικολή, η οποία βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στη γέφυρα του Westminster και ήταν σε πανικό. Κάποιος την είχε σπρώξει πάνω στη γέφυρα, και ουσιαστικά της έσωσε τη ζωή» δήλωσε στη Voria.gr ο Σπύρος Πέγκας.

«Στην αρχή δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε τι είχε γίνει. Στο ξενοδοχείο δεν ήξερε ακόμα κανένας τίποτα, εμείς τους ειδοποιήσαμε» είπε, προσθέτοντας ότι η κ. Νικολή έκανε τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες για να απεγκλωβιστεί από το κέντρο του Λονδίνου.

Αναφορικά με το κλίμα που επικρατεί σήμερα στο Λονδίνο, ο κ. Πέγκας ανέφερε ότι υπάρχει ένα γενικότερο πάγωμα.

Στην αντιπροσωπεία του δήμου υπήρχε ανησυχία, όπως δηλώνει ο ίδιος, αναφορικά με την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

«Ανησυχούσαμε μήπως δεν υπάρχει μετρό ή μήπως ο κόσμος φοβόταν να μπει στο μετρό με τη σκέψη ότι το χθεσινό ήταν το πρώτο από μια σειρά χτυπημάτων. Τα μηνύματα πάντως που λαμβάνουμε είναι θετικά. Η ροή της πόλης μοιάζει να είναι κανονική και η μόνη αποκλεισμένη περιοχή είναι στο σημείο της επίθεσης στο Westminster» επισήμανε ο αντιδήμαρχος.

Η εκδήλωση του δήμου με τίτλο «Remember Salonica Front – WW1» θα πραγματοποιηθεί κανονικά στο Hellenic Center του Λονδίνου.